Wijnacademie stimuleert wijnkennis met trofee

door | 13 jun 2017 | Nieuws, Opleiding

Maarn, dinsdag 13 juni 2017. Gistermiddag ontvingen Jorrit Verhulst (24) en Teide Schepers (17) beiden de Wijnacademie Wisseltrofee vanwege hun uitstekende kennis op het gebied van wijn. De wedstrijd werd voor de 4de keer gehouden om hotelscholen en ROC ’s te stimuleren de kennis bij studenten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de vinologenopleiding. ‘Gedegen drankenkennis is van groot belang om succesvol te zijn in de horeca’ zei Hans Burghoorn, directeur van het SDEN Examenbureau, die de wisselbeker uitreikte aan de leerlingen, beiden afkomstig van het ROC Mondriaan. Hij benadrukte dat de deelnemende scholen zich onderscheiden omdat ze breed hebben ingezet op specifiek onderwijs van wijn. Zo wordt een goede basis gelegd om onderling de strijd aan te durven gaan.

Goed presterende scholen
Gistermiddag ging het ROC Mondriaan met beide wisselbekers naar huis, waarmee zij hebben bewezen dat het wijnonderwijs binnen hun opleidingsinstituut op een zeer goed niveau is. De leerlingen Jorrit Verhulst en Teide Schepers wonnen respectievelijk een opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie® en een cursus Wijnbrevet. De Wisseltrofee dient als extra stimulans voor de opleidingen om het leerprogramma wijn- en drankenkennis zo in te richten dat de overgang naar de vervolgopleiding tot vinoloog makkelijk te maken is. Hoewel de niveauverschillen zowel binnen het hbo als mbo nog steeds groot zijn, stijgt het aantal deelnemende scholen aan SDEN examens dankzij intensief contact met docenten en opleiders. De Wijnacademie heeft intussen steeds beter in kaart welke scholen wel een gedegen drankenkennis bieden om aan de vinologenopleiding te kunnen starten. Binnenkort maakt zij deze lijst op de website www.wijnacademie.nl bekend.

Wedstrijd
Dit jaar deden in totaal 24 leerlingen van 12 opleidingsinstituten mee aan de wedstrijd. Er werd getest op parate wijnkennis en proefkunde. De docenten worden altijd volledig betrokken bij de wedstrijd en middels speciale docentendagen op de hoogte gehouden. Tot nu toe viel het ROC Mondriaan al herhaaldelijk in de prijzen.

Wijnacademie
Sinds 1974 is de Wijnacademie hét kennisinstituut op het gebied van wijn en gedistilleerd, dat exclusief de hoogste opleidingen voor drankenkennis biedt, zoals Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie, plus het begeleidingstraject voor Magister Vini. De examens worden afgenomen door de branche erkende Stichting Dranken Examens en Normering. De intensivering van de samenwerking met het beroepsonderwijs vormt onderdeel van de algemene stimulering van de drankenkennis in Nederland.

Voor informatie: www.wijnacademie.nl
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Wijnacademie/151305424931490
Twitter: @dewijnacademie