In Arnhem starten wijncursussen voor beginners en gevorderden

door | 24 mei 2019 | Nieuws, Opleiding

Op maandag 23 januari a.s. start Chris Alblas, die niet alleen “aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie is”, maar ook “register wijndocent” in Arnhem met de cursus Wijnbrevet (SDEN3 niveau). 

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit acht avonden waarop uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Het belangrijkste in deze cursus is het leren proeven van wijnen, meestal wel 60 à 70 wijnen die geanalyseerd worden en op een deskundige wijze worden besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat vele “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven.

Op dinsdag 24 januari a.s. staat de cursus Wijnoorkonde (SDEN 2 niveau) in de planning. Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je?

Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap? Wil je beter leren proeven? 

Deze basiscursus neemt je in vijf avonden mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber.

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte; iedere cursusavond proef je minimaal zes wijnen. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden en de nieuwe wereld. Vanaf de tweede cursusavond wordt er gewerkt met geurflesjes. Herken je de geur van citroen, zwarte bessen of zoethout? Een leuke start om geuren gemakkelijker te herkennen.

Meer informatie en het aanmeldingsformulier is te vinden op: www.wijncursussen.nl