Panama populair bij backpackers

door | 28 mei 2013 | Nieuws

Panama

 

 

 

 

Nieuwste rugzaktrend: go eco!

Panama is met Costa Rica, Cuba en Guatemala dé populairste backpack-bestemming in Midden Amerika. Panama is gemaakt voor backpackers, met haar bounty eilanden, stoere surfspots, hangmatten, budgethotels en hostels, goedkope restaurants en ongerepte natuur. Het land speelt handig in op de nieuwste rugzaktrend: eco-backpacking. Pack your bag!

Eco-backpacking
Backpacken is verreweg de meest eco-vriendelijke reisvorm. Rugzaktoeristen zijn tevreden met eenvoudige toeristische services en reizen vaak met het openbaar vervoer. De eco-backpacker gaat nog een stapje verder. Eco-hostel ‘Lost and Found’ speelt in op de wens van deze nieuwe, nóg bewustere rugzaktoerist. Het hostel verbouwt zelf organisch voedsel en biologische wijn, gebruikt natuurlijke waterbronnen en leeft in harmonie met de natuur. Een bijzondere ‘huisvriend’ van ‘Lost and Found’ is een honingbeer genaamd Kinkajou, die gered is uit gevangenschap.

Panama voor bacpackers
Volgens Adviesbureau BTD (Backpacker Tourism Development) reist de backpacker veel rond, slaapt in goedkope accommodaties, legt contact met medereizigers en locals, heeft een flexibel reisprogramma en een laag budget. Panama speelt in op de behoefte van de moderne reiziger met budgethotels, hostels en betaalbare restaurants. Het land is makkelijk te bereizen, biedt een variatie aan natuur en de bewoners zijn vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Bekijk hier de handige budgettips van ESL Taalreizen: 10 things to do in Panama voor minder dan $20

Populairste backpack-spots 
De meest populaire backpack-bestemmingen in Panama zijn Bocas del Toro, Panama City en San Blas (Kuna Yala). Eilandenarchipel Bocas del Toro is geliefd vanwege haar parelwitte stranden, azuurblauwe zee, surf- en snorkelplekken en het relaxte stadscentrum op hoofdeiland Isla Colon. Panama City heeft een indrukwekkende skyline en een bruisend uitgaansleven. Hostels en budgethotels hebben zich verzameld in het sfeervolle oude gedeelte van de stad: Casco Viejo. De tropische San Blas eilandenarchipel (Kuna Yala) in de Caribische Zee telt meer dan 365 eilandjes. Eén voor elke dag van het jaar. Het gebied trekt jaarlijks veel rugzaktoeristen vanwege haar unieke inheemse inwoners (Kuna Indianen), tropische bounty eilandjes, uitgestrekte koraaltuinen en ontelbare hangmatten.

Van en naar Panama 
KLM vliegt zeven keer per week rechtstreeks naar Panama City, binnen 11 uur. Diverse luchtvaartmaatschappijen (bijvoorbeeld Delta, United en Continental airlines) vliegen op Panama City met één overstap.