Sensationeel, de wijnen van de Touraine Sauvignon!

door | 2 jun 2013 | Nieuws

Sauvignon logo

CONCOURS MONDIAL DU SAUVIGNON 2013 EEN GROOT SUCCES VOOR DE LOIRE!

Op 26 en 27 april heeft het ‘Concours Mondial du Sauvignon’ plaatsgevonden in de Loire, in het prestigieuze kasteel van Blois. De selectie werd gehouden door een internationaal panel van wijnexperts uit 16 verschillende landen. Er werden in totaal 807 wijnen uit 20 landen geproefd. In de jury was Nederland vertegenwoordigd door Lars Daniëls, Magister Vini en journalist bij Perswijn, en Chris Albas, wijnschrijver, register vinoloog van de Wijnacademie en internationaal jurylid.

105 LOIREWIJNEN BEKROOND!

Interloire, de overkoepelende organisatie van de Loirewijnen, meldt met grote trots dat er 105 Loirewijnen in de prijzen zijn gevallen. Wel 45% van de medailles werd toegekend aan wijnen uit de Loire: 2 (van de 4) special Trophy Awards, 35 gouden medailles en 68 zilveren medailles.

De twee Trophy Awards gingen naar:

  • Domaine Gibault Sauvignon Blanc, 2012, Touraine (Noyers sur Cher)
    producent: Domaine Danielle de l’Ansée
  • Domaine André Vatan Saint François, 2011, Sancerre
    producent: André Vatan

DE JURY AAN HET WOORD

“We zijn zeer onder de indruk van het aanbod Loirewijnen binnen de competitie. De Loire zet opnieuw de standaard voor de Sauvignon, die de laatste jaren enorm in kwaliteit is toegenomen. En dan praten we niet alleen over de bekende gebieden… de wijnen van de Touraine Sauvignon zijn sensationeel op dit moment.”wijnschrijver Jamie Goode uit de UK.

TOIRAINE SAUVIGNON OP HET WINE & FOOD FESTIVAL OP 3 JUNI

In het NH Barbizon Hotel in Amsterdam kunt u op 3 juni de wijnen van de Touraine Sauvignon (opnieuw) ontdekken. De wijnen passen helemaal in deze tijd: fris, toegankelijk, vol van smaak en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De Touraine Sauvignon kunt u op onze Loire stand komen proeven en tijdens de speciale Touraine Sauvignon Masterclass. Informatie op: www.thewinesite.nl.

DE WINNENDE WIJNEN VAN DE TOURAINE OP VINEXPO

Alle winnende Loirewijnen van het ‘Concours Mondial du Sauvignon’ zullen worden gepresenteerd op Vinexpo in Bordeaux. Op 18 juni 2013 van 12.30 tot 13.15 uur zal de Engelse wijnexpert Jamie Goode een Masterclass geven waarin een selectie van deze wijnen worden uitgelicht [Tasting Lab 3]. U kunt zich voor de Vinexpo Masterclass inschrijven via: Ysaline Godet – +44 (0) 207 312 3652, ysaline.godet@sopexa.com. Meer informatie over: www.vinsdeloire.eu en www.cmsauvignon.com.

Bekijk HIER de lijst van de winnende wijnen van de Touraine Sauvignon. Vins de Loire logo