Zeven bedrijven ontvangen keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar

door | 13 jun 2013 | Nieuws

persfoto keurmerkKVNW13062013

Vandaag hebben zeven bedrijven het vernieuwde certificaat KVNW Register Wijnhandelaar uitgereikt gekregen. Ze ontvingen het keurmerk onder groot applaus uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer P.F.L. van Houtert. De bedrijven zijn afgelopen maanden door Det Norkse Veritas Bureau Assurance (DNVBA) getoetst op een aantal strenge eisen. Eind 2012 ontvingen al acht bedrijven dit keurmerk.

Van Houtert: “Dat is een prachtig resultaat voor elk van deze bedrijven. Groot of klein, in alle gevallen is het een prestatie!” Refererend aan de op handen zijnde opheffing van het Productschap Wijn kan zeker gesteld worden dat de wijnbranche voor grote veranderingen staat.

Van Houtert: “Juist in dat licht is het prijzenswaardig dat bedrijven proactief blijven streven naar verbetering van de kwaliteit. Het keurmerk vormt een garantie voor de veiligheid van klanten en consumenten en is een uitstekend voorbeeld van zelfregulering”.

Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar bestaat al sinds 2001 maar is afgelopen jaar grondig geactualiseerd. Het keurmerk biedt individuele wijnhandelaren de kans zich te onderscheiden en heeft tegelijkertijd een positief effect op de gehele wijnbranche. Sinds de actualisatie kent het keurmerk enkele voorwaarden met een meer specifiek MVO-karakter.

Van Houtert:  “Een KVNW Register Wijnhandelaar legt rekenschap af over de effecten van haar handelen op mens, milieu en maatschappij. Dit doet zij bijvoorbeeld door in het inkooptraject mensenrechten aan de orde te stellen, bij marketing zich te houden aan de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken en bewust om te gaan met materialen zoals plastic of glas”.

De volgende bedrijven ontvingen het vernieuwde keurmerk:

–        Baarsma Wines, Gorredijk

–        Bacardi Nederland, Gouda

–        Heeren van Heusden Wijnkoopers, Heusden

–        Noordman Wijnimport, Leiden

–        Robbers & van den Hoogen, Arnhem

–        Verbunt Wijnkopers, Tilburg

–        Wine Excel, Zaandam

KVNW Register Wijnhandelaren voldoen aan een aantal nauwkeurig omschreven kwalitatieve voorwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering, transport, milieu, inkoopvoorwaarden en voedselveiligheid. De voorwaarden zijn gebaseerd op internationaal erkende kwaliteitsnormen als HACCP, BRC, IFS en ISO 9001/22000, door de KVNW praktisch vertaald voor de wijnbranche.

WineParis Vinexpo 2023