Amorim en O-I innoveren wijnverpakking

door | 23 jun 2013 | Nieuws

helixconcept

HELIX, de kurk- en glasoplossing met een onverwachte twist

Amorim en O-I, twee marktleiders in wijnverpakkingen, introduceren HELIX tijdens Vinexpo, een internationale wijnbeurs in Bordeaux. HELIX is een innovatieve kurksluiting voor glazen flessen, bedoeld voor wijnen in het populaire premium segment met een hoge omzetsnelheid.

Amorim en O-I werkten vier jaar aan deze uitvinding. Beide innovatieve bedrijven bouwen hiermee voort op de eeuwenlange ervaring die ze op de wijnmarkt hebben.

“Samenwerken is de toekomst voor innovatie”, zegt Erik Bouts, President Europa van O-I. “HELIX bewijst wat er mogelijk is wanneer twee vooraanstaande bedrijven in de glasverpakkings- en kurkindustrie samenwerken. Het resultaat is een positieve ontwikkeling voor zowel consumenten als de wijnhandel.”

HELIX combineert een ergonomisch ontworpen kurksluiting met een glazen fles die binnen in de hals een schroefvormige afwerking heeft. Daardoor blijft de fles goed afgesloten tot er aan de kurk wordt gedraaid om deze te openen. Deze innovatie combineert alle voordelen van kurk en glas, kwaliteit, duurzaamheid en een premium imago, met gebruiksvriendelijkheid en het gemak van een hersluitbare fles. De bestaande vullijnen van de wijnhuizen kunnen snel en eenvoudig worden aangepast voor het gebruik van deze oplossing.

HELIX beantwoordt aan de groeiende vraag van consumenten naar duurzaamheid en kwaliteit en het ondersteunt het merk en het imago waar wijnhuizen aan bouwen”, zegt Antonio Amorim, voorzitter en CEO van Amorim. “We zijn verheugd dat we de markt niet alleen een 100 procent recyclebaar, modern product kunnen bieden, maar ook een oplossing die de ervaring bij het drinken van wijn verbetert door het gemak bij het openen en sluiten van de fles.”

Uitgebreide testen van Amorim en O-I tonen aan dat wijn die verpakt is in HELIX-flessen geen verandering ondergaat in smaak, aroma of kleur. Marktonderzoek in Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en China leert dat consumenten HELIX accepteren voor populaire premium wijn. Daarnaast stellen consumenten het op prijs dat het kenmerkende geluid wat je hoort bij het ontkurken van een wijnfles, aanwezig blijft.

Voor meer informatie: www.helixconcept.com

Over Amorim

Amorim (Euronext COR), wereldleider in de productie van kurken stopsels, levert al meer dan 140 jaar aan wijnproducenten. Gevestigd in Portugal – het grootse kurkeik-bosgebied ter wereld – levert het bedrijf kurken stopsels aan meer dan 15.000 klanten in 82 landen, via een netwerk van dochtermaatschappijen in elke wijnmarkt van de wereld.

Amorims breed aanbod van natuurlijke en technische stopsels evolueert continue door het uitgebreide R&D-proces van de organisatie. Technologische innovatie verbeterde de afgelopen jaren stelselmatig de prestaties van de kurken stopsels. Daardoor verkiest een stijgend aantal wijnproducenten kurk boven elke ander vorm van sluiting. Hierdoor wint Amorim consistent marktaandeel.

Voor meer informatie:  www.amorim.com or www.amorimcork.com.

Over O-I

Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is ’s werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en de bevoorrechte partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. Het bedrijf genereerde in 2012 $ 7 miljard aan inkomsten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). Wereldwijd telt O-I ongeveer 22.500 medewerkers in 79 fabrieken in 21 landen. O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Met de Glass Is Life™ campagne brengt O-I de unieke eigenschappen van glasverpakkingen onder de aandacht op de belangrijkste wereldmarkten. Ga voor meer informatie naar www.o-i.com of www.glassislife.com.

Met fabrieken in het centrum van Europa’s voornaamste wijnproducerende regio’s, evolueerde O-I gelijk met de wijnindustrie. Vandaag de dag combineert het een uitgebreide kennis van de tradities in het wijnmaken met de strategische visie en technologische kennis horende bij de grootste glasverpakkingsproducent ter wereld.