Restaurant ’t Amusement: culinair genot in Arnhem

door | 6 aug 2013 | Op bezoek bij, Redactie

Estée Strooker werd op eenentwintig jarige leeftijd de eerste MasterChef van Nederland. Al op jonge leeftijd ontstond bij haar de passie voor koken. Haar echte basiskennis van het koksvak verwierf ze in Parijs alwaar ze een Franse koksopleiding volgde en in verschillende gerenommeerde restaurant stage liep. “Toen kwam MasterChef op mijn pad. Een geweldige kans die mede mogelijk heeft gemaakt dat ik nu al mijn eigen restaurant kan”, zo staat allemaal op haar site te lezen. Al eerder bezochten we met een groep van wijnliefhebbers dit charmante restaurant. Bij welk restaurant ligt de rode loper voor je klaar? En staat de eigenaresse je op te wachten en begeleidt ze je naar je tafel? Het is een warm welkom bij ’t Amusement. De bediening doet er ook alles aan om er een gezellige informele avond van te maken. De bubbels uit Limoux worden met groot enthousiasme aanbevolen en zo ook de andere wijnen van de kaart. Viergangen genieten Graag laten we ons ook deze avond op het beschutte terras verrassen door de creaties van Estée. Als amuse wordt een stukje gemarineerde tonijn op tafel gereserveerd, zeer smaakvol! In het wijnglas laten we de witte huiswijn schenken: ’t Amusement Chardonnay Sieur D’ Arques, een lekkere frisse stijl chardonnay. Deze wijn begeleidt ook uitstekend het koude gerecht (zalm) en het warme gerecht (kabeljauw met knapperige zeekraal). Bij het hoofdgerecht, bestaande uit zeer mals rundvlees en beetgare zomergroenten, lieten we de rode huiswijn La Vista in het glas schenken. Deze wijn uit Roussillon, of beter gezegd het glas wat we proefden, maakte geen overtuigende indruk. Het is gissen waarom deze wijn een wat drogende indruk achterliet. Ook in combinatie met het vleesgerecht bloeide de wijn, waar je dan op hoopt, niet op. Bij het verfrissende nagerecht, een soep met zomerfruit en op de rand een licht kruidige merengue, was het heerlijk genieten. Hier kozen we geen wijn, maar dat zouden we nog weleens willen uitproberen met een wat laat geplukte gewurztraminer of moeten we richting Italië gaan? Een rode licht zoete moussserende wijn? We besloten nog een kop koffie te nemen en heerlijk na te genieten van deze avond. We scharen ’t Amusement tot de betere eetgelegenheden van Arnhem en denken dan aan Dining 56, de Steenen Tafel en Groot Warnsborn. En buiten Arnhem aan De Schelp en De Watermolen in Velp.

WineParis Vinexpo 2023