Kwast Wijnkopers presenteert najaarscollectie

door | 3 sep 2013 | Redactie

Relaties van Kwast Wijnkopers (www.kwastwijnkopers.nl) waren op maandag 2 september in Nieuw-Vennep uitgenodigd voor een kennismaking met ruim 100 wijnen uit het assortiment. Het assortiment wordt in Nederland verkocht aan slijters/wijnhandelaren en horeca. Jan Willem van de Lustgraaf (Wijnspeciaalzaak Van de Wijnen in Oosterbeek) en Chris Alblas (www.svbe.nl) bezochten de proeverij en proefden zo’n 70 wijnen van de wijnlijst.

Viu Manent gooit hoge ogen

Het Chileense wijnhuis Viu Manent presenteerde een aantal zeer fraaie witte en rode wijnen. Wit mogelijk nog aantrekkelijk dan rood. Wit stond op de proeftafel: Secret Sauvignon (stuivend/grassig), Chardonnay (tropisch fruit), Chardonnay Gran Reserva (behoorlijk in het hout) en de Secret Viognier (beetje warm om te proeven, maar zeker herkenbaar perzik). Rood: La Mezcla (een heerlijke wijn; blend van malbec, grenache en cabernet sauvignon) met een subtiele houttoon, wordt zonder twijfel een succeswijn! Verder: Merlot (kruidig), Cabernet Sauvignon (bessen en iets zoet), Malbec (rood paarse kleur, krachtig) en Carmenère.

Interessant wit

Interessant is zeker de wijn uit Alenquer (Portugal) van Casa Santos Lima, Quinta das Setencostas, smaak ongetwijfeld uitstekend bij kabeljauw. Wie wil weten wat sauvignon blanc te bieden heeft kan proeven: Montgravet (stuivend Gascogne), Le Petit Berticot, Simonsig (Stellenbosch) of Strandveld Vineyards (First Sighting). Boeiende wijnen! Wie op zoek gaat naar een biologische wijn kan de Xarel-lo van Bodegas Ramon Roqueta proberen of de Lupi Reali uit Abruzzen. Heel erg smaakvol is de Petit Chablis van William Fèvre, een absolute topper!

Veel boeiend rood

Zeer smaakvol zijn zeker: First Sighting Shiraz van Strandveld Vineyard (Stellenbosch/Zuid-Afrika), Estibals van l’Ostal Cazes uit Minervois (vol rood, krachtig, klasse wijn), ook de Pinot Noir van Strandveld Vineyards, Chianti Classico (Rocca delle Macie) lekker soepel en ook de Barbera d’Asti Superiore Quercia van Villa Giada presenteerde zich erg goed. Helemaal super zijn de wijnen van Gaja: Promis, Sito Moresco en Magari. Wat een klasse is er dan in huize Kwast. Ook noemenswaardig zijn uiteraard de wijnen van Louis Jadot (top Chambolle-Musigny) en Baron de Ley, altijd zeer plezierig is de Club-Privado Rioja. Een klein deel van het assortiment is a.s. zaterdag te proeven bij SVBE Wijnprofessionals in Arnhem en binnenkort ook te koop in Oosterbeek bij Wijnspeciaalzaak Van de Wijnen.

Chris Alblas