Eline Jaarsma: een goed wijnjaar

door | 17 sep 2013 | Boeken en films, Nieuws, Redactie

boek goed wijnjaar

“80 gebundelde columns over vier seizoenen wijn & spijs”, dit leest als een roman! Je vindt het jammer als je ineens door alle columns heen bent gelezen, zoals mij gebeurde in het vliegtuig terug van een wijnreis door Apulië.

Eline Jaarsma is register vinoloog en als wijnadviseur werkzaam bij wijnkoperij Henri Bloem. Als ze net zo gedreven is in haar verkoop als in het schrijven, dan zit het wel goed bij Bloem! Het is nu september en de beste tijd om met het lezen van dit boek te starten, want dat is ook de periode waar Eline haar columns start. Ze kan helder en innemend schrijven. Wijnkennis en liefde voor koken wordt smaakvol met elkaar gecombineerd.

Nu kopen!

Dit boek kan eigenlijk niet wachten om pas met Sinterklaas of Kerst cadeau te worden gedaan. Bedenk zelf een reden om het eerder aan te schaffen! Wat Eline over haar boek zegt in de inleiding: “In dit boek vertel ik mijn persoonlijke ervaringen op het gebied van wijn en wijn/spijs. In 80 columns hoop ik u te inspireren en te laten genieten van een prachtig product.” Elk seizoen andere wijnen en andere gerechten. Geen saaie opsomming van wijnfeiten en combinaties met eten, maar haar eigen ervaringen die gelardeerd worden met persoonlijke herinneringen. De inhoud is meer dan prima, het zetwerk in het boek kan wel verbeterd worden, maar laat u dat er niet van weerhouden om dit boek te bestellen bij bol.com voor € 16,95 excl. verzendkosten.

http://www.bol.com/nl/p/een-goed-wijnjaar/9200000019574276/

Chris Alblas

WineParis Vinexpo 2023