NIEK BEUTE WINT DE NEDERLANDSE FINALE VAN DE EUROPESE WEDSTRIJD VAN DE CHAMPAGNE-AMBASSADEURS

door | 18 sep 2013 | Nieuws, Opleiding

niek

Woensdag  11 september vond de Nederlandse finale plaats van de achtste editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne. De winnaar werd Niek Beute, een 32-jarige onafhankelijke sommelier uit Amsterdam.

logo-civc

De “Concours européen des Ambassadeurs du Champagne” werd negen jaar geleden opgericht en heeft vooral als doel om door middel van een unieke en originele wedstrijd extra aandacht te geven aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over Champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten. De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken.

Niek versloeg in de finale Hinke de Jong, organisatrice van proeverijen en presentaties met en over Champagne en Annick Schreuder, stichtster van wijnzaak La Causerie en organisatrice van wijnproeverijen.

Het hoofdthema van de finale 2013 was « Het unieke aan de Champagne».

De jury was als volgt samengesteld:

  • Frank Jacobs, wijnjournalist
  • Jaap Teeling, winnaar van de Nederlandse finale van de Champagne-Ambassadeurs in 2012, wijnadviseur, wijndocent en kok
  • Violaine de Caffarelli, oenologe en communicatie-verantwoordelijke van het Comité Champagne
  • Grégoire Van den Ostende, directeur van het Champagne-bureau Benelux
  • Rogier de Bonth, organisator van Champagne-evenementen en finalist van de Nederlandse wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs in 2009

Niek Beute zal Nederland vertegenwoordigen op de Europese finale van de wedstrijd, van 21 tot 26 oktober 2013 in Epernay (Frankrijk).