Dirk Vanhorenbeeck wint Prix Pommery en titel Vinoloog van het Jaar 2014

door | 10 okt 2013 | Opleiding

vvj2014

De 18e finale van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar heeft plaatsgevonden tijdens het afgelopen Proefschrift Wijnconcours op 7 oktober jl. in Amsterdam. In het Barbizon Palace Hotel kwamen 8 finalisten bijeen voor de finaleproeverij. Cees van Casteren MW had een lastige proeverij van 12 wijnen samengesteld die de finalisten danig op de proef stelden. De meeste finalisten hadden dan ook echt een uur nodig om tot zorgvuldig beredeneerde antwoorden te komen. De inzet was immers de Prix Pommery: een geheel verzorgd weekend met bezoek en proeverij aan Champagne Pommery voor 2 personen. De finalisten bleven in spanning tot de prijsuitreiking die plaatsvond op het centrale podium in de St. Olofskapel. In een close finish haalde Dirk Vanhorenbeeck (formule manager wijn bij Deli XL) de overwinning binnen en is daarmee Vinoloog van het Jaar 2014. Bijzonder is dat Dirk ook vorig jaar de titel binnen sleepte en zich nu dus voor de tweede keer Vinoloog van het Jaar mag noemen. Dirk kreeg uit handen van Cathy Moerdijk (inkoper bij Vinites en importeur voor Champagne Pommery) de felbegeerde Prix Pommery overhandigd in de vorm van een cheque en een fles Pommery Champagne Cuvée Louise 1999.

De andere podiumplaatsen werden ingenomen door Robèrt Verweij (2e) en Jolande Vos (3e) die allebei een magnum Pommery Champagne overhandigd kregen. Ook de overige finalisten, zijnde Marcia Anderegg, Conny Castelein,  Louis Hennekens, Danny van Lamoen en Maurits Harskamp, mochten een fles Pommery Champagne in ontvangst nemen.  Met recht een feestelijke afsluiting van deze jaarlijkse wedstrijd die een spannend einde kende. Alle prijzen zijn ter beschikking gesteld door Vranken Pommery.