Nieuwe reeks wijnvideo’s om twintig jaar democratie in Zuid-Afrika te vieren

door | 6 feb 2014 | Boeken en films, Nieuws

image007

In april van dit jaar bestaat de democratie in Zuid-Afrika twintig jaar. Om dat te vieren, heeft Wines of South Africa (WOSA) een reeks van zes korte video’s gemaakt, met de titel The Democracy Series (‘De democratiereeks’). Ze laten aan de hand van persoonlijke verhalen zien hoe de gedaanteverandering van de wijnindustrie individuele levens veranderd heeft. De eerste video is op 4 februari 2014 gelanceerd, en wordt wekelijks gevolgd door een nieuwe aflevering van de reeks op de website van WOSA.

Wines of South Africa zal de video’s gedurende het jaar gebruiken op internationale wijnevenementen. Daarnaast verschijnen ze op diverse websites van de organisatie die op verschillende markten gericht zijn, bestemd voor zowel consumenten als handel. De video’s zijn ook beschikbaar voor producenten, importeurs, media en detailhandel, om tijdens dit historische jaar te gebruiken bij de communicatie over Zuid-Afrikaanse wijnen.

Elk van de indrukwekkende verhalen in de reeks volgt iemands persoonlijke reis naar vooruitgang. Al deze mensen hebben de kans op verbetering van hun leven gegrepen, voor zichzelf en voor hun gezinnen, en voor toekomstige generaties. Elke video duurt tweeënhalf tot drie minuten en eindigt met een uitspraak van wijlen Nelson Mandela, Zuid-Afrika’s eerste democratisch gekozen president, die in 1994 aan de macht kwam.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qMnkfP6ibqU#action=share]

Bij het uitbrengen van deze video’s zei Andre Morgenthal, communicatiemanager bij Wines of South Africa: “De Democracy Series geeft op een menselijk niveau uitdrukking aan de impact van de vele initiatieven tot verandering die zich overal in de wijnindustrie voordoen. Ze variëren van projecten voor de economische emancipatie van de zwarte bevolking, beurzen en trainingsprogramma’s tot verschillende duurzaamheidsprojecten op sociaal en ecologisch vlak.”