5e Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam

door | 7 mrt 2014 | Nieuws, Redactie

iwv3

Op maandag 17 maart 2014 organiseert ITALENT voor de 5e keer de Italiaanse Wijn Vakdag in samenwerking met 30 gerenommeerde wijnimporteurs. Tezamen brengen zij meer dan 400 verschillende kwaliteitswijnen uit heel Italië over het voetlicht en informeren zij u graag over productiegebied en -proces, druivensoorten en smaakcombinaties. De Vakdag vindt plaats in de Kookfabriek in Amsterdam/Duivendrecht en is uitsluitend bedoeld voor vakhandel, horeca en pers. In opdracht van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) verzorgen wij tijdens de Vakdag speciaal voor haar leden een bijzondere proeverij met topwijnen van onze deelnemende importeurs, onder leiding van Italiaanse wijnexpert Fred Nijhuis. Daarnaast verzorgt Nijhuis een soortgelijke masterclass voor horeca en vakhandel.

[slideshow_deploy id=’898′]

 

Tijdens de Vakdag zullen tevens de winnaars bekend gemaakt worden van de 2e A Tavola Italiaanse Huiswijnverkiezing. Meer informatie hierover via DSVMedia.

Programma en tijden: 

12.00 – 18.00: Doorlopende proeverij in de grote zaal op de begane grond

13.00 – 14.30: Masterclass voor sommeliers van het NGS en AIS – nadruk op autochtone druivensoorten en terroir

14.45 – 15.15: Bekendmaking winnaars Huiswijnverkiezing DSV MEDIA

15.30 – 17.00: Masterclass voor vakhandel en horeca – nadruk op autochtone druivensoorten en terroir

Informatie en aanmelden 

Bent u werkzaam als sommelier, slijter, importeur, restaurateur, journalist of op andere wijze professioneel bij de wijnbranche betrokken, dan kunt u zich aanmelden als bezoeker via www.italiaansewijnvakdag.com. Toegang tot de Vakdag is kosteloos. Voor informatie kunt u ook bellen met Italent: 06-23578861.

Deelnemende bedrijven 

De lijst van deelnemende bedrijven en de catalogus vindt u resp. onder ‘deelnemers’ en ‘wijnen’ op de website www.italiaansewijnvakdag.com.

In het kort: 

Wat: 5e Italiaanse Wijn Vakdag

Waar: Kookfabriek, De Flinesstraat 4, 1099 CB Amsterdam/Duivendrecht

Wanneer: maandag 17 maart 2014

Open: 12.00 – 18.00 uur

Entree: uitsluitend vakhandel, horeca en pers, entree kosteloos op aanmelding via info@italent.nl

Info en organisatie: Italent, Heleen Schreuder, www.italiaansewijnvakdag.com