Sterke aftrap voor eerste editie foodies event Taste of Christmas

door | 23 dec 2014 | importeurs, Op bezoek bij

wijnplein 7

“Dit heeft alle potentie om uit te groeien tot het grote kerstevent in Nederland voor de foodies onder ons”, aldus een van de enthousiaste deelnemers aan Taste of Christmas. Dit culinaire festival beleefde op 12, 13 en 14 december haar primeur in de Jaarbeurs in Utrecht. Bijzondere gerechten, master classes, wijnproeverijen. Het is slechts een greep uit de activiteiten waar bijna 9.000 foodies voor naar Utrecht waren gekomen. 

“Het was een gezellig festijn, waar de kerstsfeer van afspatte”, zo vertelden de bezoekers na afloop. Daarnaast wilden bezoekers culinaire inspiratie en ideeën opdoen voor de kerst. En hoe kun je dat beter doen dan gerechten proeven van topchefs die de bezoekers graag van tips & tricks voorzagen in een van de vele workshops, masterclasses of proeverijen.

Verreweg de meeste bezoekers waren tevreden over het totale aanbod op het event. De organisatie maakt voor de volgende editie dankbaar gebruik van de suggesties van het bezoekers om de editie in 2015 nog beter, leuker en lekkerder te maken. Voor de meeste bezoekers smaakt Taste of Christmas naar méér. Ze zeggen van plan te zijn Taste ook in 2015 te bezoeken.

Deze eerste editie telde 86 deelnemers. Alle sessies in het Taste Theater zaten stampvol.

Een greep uit de activiteiten.
• Gerechten proeven in het Sterrenpaviljoen van Peter Lute, Alain Caron, Julius Jaspers en Ramon Beuk.

• Wijnproeverijen van Famille Castel op het Castel Wijnplein. In 30 minuten werden de bezoekers meegenomen door de wondere wereld van wijn en werd inspiratie opgedaan voor het kerstdiner.

• Bordeaux Masterclasses o.l.v. sommelier Edwin Raben op het Frankrijkpaviljoen.

• Workshops in foodies kookstudio (van foodies magazine); kerstbrood bakken, groente side dishes, hot toddy cocktails en Ierse entrecote voor het kerstdiner.

• Academy for Masterchefs. In de Masterchef keuken van het AEG Taste Theater vonden dagelijks Mysterybox Challenges plaats. De deelnemers kregen 35 minuten de tijd om een gerecht te maken met producten uit de mystery box. De gerechten werden beoordeeld door kandidaten van Masterchef Nederland 2014.

• In het AEG Taste Theater hebben bezoekers genoten van culinair entertainment van bekende chefs uit heel Nederland. Signatures dishes, battles en ready steady cook sessies onder leiding van de presentatoren Ramon Beuk en Alain Caron

• Op het Reizende Sterren Paviljoen vonden bezoekers de meest uiteenlopende foodtrucks met bijzondere gerechten. Zo konden o.a. vleesliefhebbers hun geluk niet op bij Smokey Goodness, Saté-Man en De Filostoof. Visliefhebbers konden terecht bij de Mosselbar, voor wereldse gerechten mocht je Tante Tortilla, de Mobiele Flexitaria en Pass the Peas niet overslaan en voor een lekkere snack haalde je een heerlijk Brabants worstenbroodje bij Houben of een bijzondere crêpe bij Crêpe Centraal.

Taste of Christmas 2015 vindt plaats van vrijdag 11 december t/m zondag 13 december in Jaarbeurs Utrecht.