Viña Errázuriz kiest voor Verbunt Wijnkopers 

door | 30 mrt 2015 | importeurs, Nieuws

Verbunt_Errazuriz

Verbunt Wijnkopers (onderdeel van de Salentein Holding, opgericht door Mijndert Pon) heeft haar groei van de laatste jaren en haar huidige positie op de Nederlandse markt te danken aan een consistente merkenstrategie. Om deze kracht bij te zetten heeft Verbunt overeenstemming bereikt om de wijnen van het prestigieuze Chileense wijnhuis Viña Errázuriz per 1 mei 2015 te gaan distribueren

Viña Errázuriz wordt in Nederland al vele jaren vertegenwoordigd door Jean Arnaud Wijncom B.V. Viña Errázuriz heeft echter al een aantal jaren de wens om, naast de al zeer sterke positie in de vakhandel, haar strategische positie in de horeca te versterken en dit onder te brengen bij één importeur.

“At this time I want to extend my thanks to the team at Jean Arnaud for the work they have done on behalf of Viña Errázuriz” aldus Andrés Izquierdo, CEO van Viña Errazuriz.

In deze zoektocht naar een nieuwe partner kwam Viña Errázuriz uit bij Verbunt Wijnkopers, dat sterk vertegenwoordigd is in zowel vakhandel als horeca. Verbunt heeft, met het samenwerkingsverband Wijnkring, een belangrijk partnership met meer dan 100 wijnspeciaalzaken in Nederland. In de horeca, van groothandel tot restaurant/ gastronomie, is Verbunt van oudsher sterk vertegenwoordigd met een professioneel team accountmanagers.

Dit betekent voor Errázuriz een unieke gelegenheid om verder te bouwen aan consumenten loyaliteit en tegelijkertijd het aantrekken van een nieuwe doelgroep in lijn met het merkprofiel van onze wijnen.” aldus Izquierdo.

“Verbunt hanteert sinds enkele jaren een merkgerichte strategie, waarbij ambitie en exclusiviteit belangrijke factoren zijn”, zegt Peter van Houtert, Commercieel Directeur Verbunt Wijnkopers. “Vrijwel al onze toonaangevende, internationale wijnleveranciers herkennen en stimuleren deze marktaanpak, waarvan we tot op de dag van vandaag de vruchten plukken.”

“Het spreekt voor zich dat wij de belangrijkste wijnproducent van Chili graag toevoegen aan onze portfolio om onze groeidoelstellingen te realiseren.”

Viña Errázuriz werd opgericht in 1870 door Don Maximiano Errázuriz toen hij 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago de Chile zijn eerste wijngaard aanplantte. Het bedrijf wordt nu geleid door zijn achterkleinzoon Eduardo Chadwick die wordt beschouwd als boegbeeld van de Chileense wijnindustrie. Meer informatie op www.errazuriz.com.