Muscadet Les Dabinières mosselwijn bij uitstek!

door | 27 jul 2015 | importeurs, Nieuws

Bonnet-Huteau route (1)

Arnhem – Nu het mosselseizoen van start is gegaan is er ook meer vraag naar Muscadet. Sinds jaar en dag een onafscheidelijke combinatie. Muscadet past overigens niet alleen goed bij mosselen, maar ook bij oesters. Liefhebbers van schaal- en schelpdieren kiezen vaak voor Chablis of Muscadet. Het kiezen van een kwalitatief goede Muscadet is niet altijd even gemakkelijk. Nederland werd lange tijd overspoeld door wijnen uit deze regio die helaas niet al teveel concentratie hadden. Het goed lezen van het etiket maakt het wel gemakkelijker. Hoe strikter het etiket, des te beter de kwaliteit kan (!) zijn. Kies bij voorkeur een Muscadet de Sèvre et Maine met de aanduiding “sur lie”. Ga vervolgens op zoek naar een goede producent, zoals Domaine Luneau-Papin, Domaine de la Chauvinière of Domaine Bonnet-Huteau. In Nederland is in ieder geval een smaakvolle Muscadet te vinden van het familiebedrijf Bonnet-Huteau. Op de website van www.biowijn.info staat een aanbevolen mosselwijn: Les Dabinières!