Eerste Slijtersbasisdiploma uitgereikt

door | 7 sep 2015 | Nieuws, Opleiding

foto 3

Houten, 6 september 2015. Vandaag werd op Dranken en Pakket Expo 2015 het eerste SLIJTERSBASISDIPLOMA uitgereikt. Ronald Staal (44) uit Ridderkerk ontving het document uit handen van SlijtersUnie voorzitter Ron Andes. De brancheorganisatie introduceerde dit nieuwe diploma om het drankenonderwijs te stimuleren. Staal kwam in aanmerking voor het diploma omdat hij drie modules; ‘Ik weet wat van wijn’, ‘Ik weet wat van sterke drank’ en de voor alcoholverstrekkers verplichte Verklaring Sociale Hygiëne positief had afgerond. Het Slijtersbasisdiploma vormt een opstap naar het Slijtersvakdiploma. De eerste kandidaat is zeker van plan hiervoor door te gaan om een carrière in slijtersbranche te verzekeren.

Het belang van vakonderwijs staat hoog in het vaandel bij de SlijtersUnie. Hoewel vakdiploma’s niet meer verplicht zijn, benadrukt de branchevereniging dat goede vakkennis de sleutel tot succes is. ‘Het onderscheidend vermogen van de vakhandel zit ‘m vooral in goed opgeleid personeel’, aldus Andes. De basiscursussen voor wijn en gedistilleerd zijn laagdrempelig zowel in prijs als in de tijd die geïnvesteerd moet worden. Alle lesstof is duidelijk en eenvoudig verwoord en geïllustreerd. De modules zijn zowel te volgen via een korte avondopleiding als met zelfstudie.

De boekjes “ik weet wat van…” voldoen beiden aan niveau 1 van SDEN, de Stichting Dranken Examen Normering die toeziet op de kwaliteit en registratie van drankenexamens. Vanaf 2016 zijn alleen drankendiploma’s met dit keurmerk geldig als modules voor het Slijtersbasisdiploma en het Slijtervakdiploma.

Verkoopinformatie: “Ik weet wat van sterke drank”, “Ik weet wat van wijn”:
Los: online bestellen via www.fhkn.nl  5 euro per stuk
Pakketten v.a. 10 stuks: staffelprijs en bestellingen bij SNAP BV (info@snapbv.nl).
Meer informatie: www.slijtersunie.nl

Facebook: https://www.facebook.com/groups/Slijtersunie/?fref=ts