Nieuwe etiketten op generieke flessen via ‘Design Crowd’

door | 9 jun 2016 | importeurs, Nieuws

image010

Het Consejo Regulador van Sherry Wines Jerez-Xérès-Sherry wil nieuwe etiketten ontwikkelen voor de flessen die gebruikt worden in al hun generieke promoties. De overkoepelende organisatie, verantwoordelijk voor de promotie van de unieke Sherry en Manzanilla wijnen, wil zo het imago opfrissen. Via het ‘Design Crowd’ platform wordt een wedstrijd uitgeschreven voor het creëren van het nieuwe beeld op de generieke etiketten. Dit wereldwijde internet platform voor ontwerpers biedt de mogelijkheid aan jong talent om creativiteit te tonen en met een nieuw generiek etiket te komen voor Sherry en Manzanilla

Briefing
Het Spaanse Sherry instituut wil de etiketten van de generieke flessen van de voornaamste stijlen van de regio moderniseren: Fino, Manzanilla, Amontillado, Palo Cortado, Oloroso, Pale Cream, Medium, Cream, Pedro Ximénez en Moscatel. Er zijn dus tien verschillende etiketten nodig, voor iedere stijl een ander beeld. De ontwerpwedstrijd is toegankelijk voor iedereen; amateurs, professionele ontwerpers, studenten of anderszins. Het ontwerp moet passen op een 75cl zwarte fles van (305mm hoog met een diameter van 76,20 mm) en mag in ieder ontwerpprogramma worden aangeleverd. Er is geen enkele restrictie voor het onderwerp, maar er moet ruimte blijven voor de logo’s. Deze staan uitgewerkt in de briefing samen met alle overige details over de wedstrijd in het Engelse “Design Crowd Sherry Wine Label Contest”. De deadline voor de inzendingen is 15 juli 2016.

De jury bestaat uit leden van de communicatie afdeling van het Consejo Regulador en professionals uit verschillende vakgebieden uit de ontwerpindustrie. Het winnende ontwerp zal het nieuwe beeld vormen van de generieke Sherrywijnen, niet alleen in Spanje maar over de gehele wereld. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens het oogstfeest van Jerez de la Frontera in de eerste twee weken van September. De prijs zal bestaan uit een geldbedrag van 1000 euro, een certificaat en een selectie van mooie Sherry’s. De presentatie van de nieuwe generiek flessen vindt plaats tijdens de International Sherry Week, ’s werelds grootste viering van Sherry van 7 tot 13 november 2016.

image011
NB:
– Sherry is een wijn die alleen kan worden geproduceerd in de “Sherry driehoek”: de steden Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María en Sanlúcar de Barrameda in de provincie Cadiz, Zuidwest-Spanje
– DO Xerex-Jerez-Sherry y Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda is de oudste DO in Spanje, en kent 2.800 wijnbouwers. Er wordt sinds de Romeinse tijd wijn geproduceerd in het gebied, en sinds de 16e eeuw wordt er al sherry geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk.
– De rol van het Consejo Regulador is de bescherming van de oorsprongsbenaming (DO) van Xerex-Jerez-Sherry y Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda