logo WIJNJOURNAAL groen

SHERRY IS BACK WITH A BANG!

door | 14 jun 2016 | importeurs, Nieuws

TIOJITO-LR

SHERRY IS BACK WITH A BANG!
Sherry is terug en allang niet meer alleen bestemd voor je oma of oudtante. Sherry is een wijn afkomstig uit Zuid-Spanje en alleen wijn uit de streek Jerez de la Frontera mag sherry genoemd worden. Er zijn vele varianten van sherry beschikbaar; van de beendroge Fino tot de zoete Pedro Ximénez. De vele varianten maken sherry dan ook tot een product dat fantastisch combineert met veel verschillende gerechten, de droge Fino gaat bijvoorbeeld heel goed samen met rauwe vis en sushi.

SUMMERTIME, TIOJITO TIME!
Voor de ideale zomercocktail gebruik je de Fino Tio Pepe. Een stijlvolle, knisperende, frisse en zeer droge sherry met een licht zilt karakter en hints van amandelen. Combineer deze sherry met de verfrissende Sanpellegrino Limonata, de zoetheid van een schijfje limoen en de frisheid van munt voor een heerlijke, frisse zomer cocktail!

Naast de Fino Tio Pepe en de exclusieve en gelimiteerde versie ‘Tio Pepe en Rama’ heeft González Byass een krachtige en volle zoete variant in het assortiment: de Nectar Pedro Ximénez. Daarnaast zijn er nog zeer exclusieve sherry’s uit de V.O.R.S. collectie beschikbaar. Dit zijn sherry’s welke minimaal 30 jaar oud zijn!

STUKJE HISTORIE
In 1835 in Jerez, Spanje, richtte een ambitieuze 23 jarige, genaamd Manuel Maria González, het bedrijf op dat uiteindelijk González Byass is geworden. De jonge Manuel werd daarbij begeleid door zijn oom, José Angel de la Pena, (bekend als Pepe), toen al bekend met de productie van sherry. De droge smaak van de Fino bleek een groot succes en in 1849 heeft Manuel, nu ’s werelds best verkochte Fino, genoemd naar zijn bedenker – Tio Pepe (Tio is het Spaanse woord voor oom).

Bodega-La-Cuadrada-LR

Volgens Antonio Florés, hoofd wijnmaker bij González Byass, is er niets beters dan werken met sherry: “Wanneer je een glas wijn uit Jerez in je hand hebt, moet je niet alleen denken dat je een glas wijn drinkt, maar dat dit een ecologisch wonder is, gebaseerd op de bodem, druivensoorten, het rijpingssysteem – uniek en alleen in Jerez – en de kennis die is doorgegeven door de generaties heen, gewijd aan de zorg voor de wijnen.”

VERKRIJGBAAR BIJ
De Fino Tio Pepe is beschikbaar bij de Albert Heijn, Gall&Gall en de betere slijterijen. De overige sherry’s zijn beschikbaar bij de betere slijterijen. Ook bij diverse gerenommeerde restaurants in Nederland wordt sherry geschonken.LR-Gonz_lez-Byass

Meer nieuws

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Nederland stuurt Andre Montijn naar Porto voor de Graham's Blend Series Competitie met zijn Douro Cobbler.Amsterdam, 15 april 2025 – Acht van de meest creatieve bartenders van Nederland verzamelden zich gisteren in de Sonora Bar in Amsterdam voor de...

Lees meer
SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt!Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap bij wijnhandel of supermarkt? Wil je beter leren proeven? Deze basiscursus neemt je in...

Lees meer
Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, organiseert in het najaar de cursus Wijnvignet in Arnhem.Wijnvignet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This