Château Fuissé en Clos de la Roilette

door | 2 aug 2016 | importeurs, Nieuws

Banner-mailing

Trots zijn wij op het feit dat we een aantal nieuwe wijnhuizen in ons assortiment hebben. Hieronder kunt u meer informatie vinden betreffende Château Fuissé en Clos de la Roilette. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@degoudenton.nl of 071-5683310.

CHÂTEAU FUISSÉ
Chateau-Fuisse

In het hart van Mâcon, het meest zuidelijke deel van de Bourgogne, ligt Château Fuissé. In deze beroemde regio produceert de familie Vincent, eigenaren van het château sinds 1862 (al vijf generaties lang),wijnen van exceptionele kwaliteit, te danken aan de bijzondere locatie en terroir. De vergaarde kennis en expertise in drie eeuwen tijd, zorgt ervoor dat iedere generatie land heeft bijgekocht, de kwaliteit heeft verbeterd en de wereldwijde bekendheid van de wijnen van Château Fuissé heeft vergroot.

 FLEURIE CLOS DE LA ROILETTE
Clos-de-la-Roilette

Bij het ontstaan van de Crus de Beaujolais in de jaren ’20 van de vorige eeuw, besloot het toenmalige comité om Clos de la Roilette in te delen bij Fleurie, ondanks het feit dat de bodem atypisch is voor Fleurie en dat de wijngaard tegen Moulin-à-Vent aanligt. De toenmalige eigenaar, Monsieur Crozet, was daar dusdanig van ‘gecharmeerd’ dat hij in plaats van Fleurie, de naam Roilette, zijn beroemde renpaard, op het etiket liet drukken. Tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, je wijn maken buiten de appellatie om, maar destijds een immense stap.

De paardenrennen werden echter ook de ondergang van Crozet, die met geen stuiver op zak in 1967 het domein moest verkopen aan Fernand Coudert. Hij herplant een deel van de wijngaarden en krijgt eind jaren ’70 hulp van zijn zoon. Zoon Alain is al sinds eind jaren ’80 de wijnmaker en wordt sinds 2014 wederom geassisteerd door zijn zoon.