Een perfecte zomerse picknick

door | 20 jun 2020 | Geen categorie

HEMA maakt jouw picknick compleet met heerlijke wijnen, cocktails en snacks
Amsterdam 12 juni 2020 – Picknicken is de perfecte activiteit voor de warmere dagen: je bent in de frisse buitenlucht en geniet van heerlijke snacks en drankjes. Wat ook ideaal is, is dat je voor een picknick niet ver hoeft te reizen. Een picknick is namelijk ook leuk om thuis te doen in de achtertuin of op je balkon. HEMA heeft verschillende wijnen, snacks en drankjes die perfect zijn voor jouw zomerse picknick. De producten zijn handig mee te nemen naar buiten en makkelijk te gebruiken tijdens de picknick.  

Picknick wijnen
Zie jij jezelf al lekker met een wijntje in de zon zitten? Hema heeft een uitgebreid aanbod van wijnen waarmee je dit kunt doen. De ‘wine in cups’ zijn enorm handig tijdens een picknick. Dit is een glaasje waar al 187 milliliter rosé of witte chardonnay in zit waardoor je deze makkelijk kunt meenemen en geen extra glazen hoeft te pakken. De glaasjes zijn gemaakt van PET en daarmee volledig recyclebaar. Hergebruiken is een nog betere optie, de glaasjes zijn herbruikbaar doordat ze een hersluitbaar deksel hebben en in de vaatwasser kunnen.

Ook heeft HEMA de ‘piqniq wijn’, de naam zegt het al: perfect voor een picknick! De wijn komt in sauvignon blanc en rosé, is biologisch en zit in een recyclebare PET-fles en daarnaast ook licht van gewicht zodat je deze makkelijk kunt meenemen. Verder is de bestseller van vorig jaar terug: de frisse en aantrekkelijke rosé ‘Mini Me’. Gemaakt van de traditionele Provençaalse druiven syrah, grenache en cinsault. Om de picknick nog mooier te maken, is er de ‘Fleurs d’été’. Deze frisse wijn heeft intense aroma’s van citrus en bloemen en is levendig in de mond. Daarbij heeft ‘Fleurs d’été’ een doorschijnend label met een zomers design van bloemen, bijna zonde om na gebruik weg te gooien.

Gezond snacken
Een picknick is uiteraard niet compleet zonder een aantal heerlijke snacks. En deze snacks hoeven absoluut niet ongezond te zijn. HEMA heeft chips gemaakt van spliterwten, aardappel en quinoa. Deze lichte snacks zijn rijk aan vezels en bevatten 40% minder vet dan gewone chips. Dat wordt verantwoord snacken.

Cocktail to go 
Voeg een cocktail aan de picknick toe om jezelf extra te verwennen en het echte vakantiegevoel te beleven. De ‘cocktail to go’ kun je, zoals de naam al aangeeft, gemakkelijk meenemen en komt in twee heerlijke varianten: ‘the sour’ en ‘the bitter’. De zure variant bestaat uit de zure vruchten citroen en groene appel en wordt in balans gebracht met de basilicum. De bittere variant bestaat uit de bittere vruchten sinaasappel en granaatappel en wordt afgemaakt met Vermout. Vermout is een versterkte wijn, die op smaak wordt gebracht met extra alcohol, suiker en verschillende aromatische planten en kruiden. Proost!

Dorstlesser
Liever een drankje zonder alcohol? Dan is er de keus tussen een verfrissende ice tea in de smaken groene thee met appel en limoen, perzik en citroen of de nieuwe smaak hibiscus & perzik. Daarnaast is er ook ice tea siroop waarmee je zelf een ice tea volledig naar jouw smaak kunt maken. De gekoelde thee is verkrijgbaar in groene en zwarte thee.

Alcoholvrij bier
Gek op een biertje maar liever geen alcohol? HEMA heeft twee overheerlijke alcoholvrije bieren: Pale Ale en Wanderlust. De Pale Ale is zeer verfrissend en heeft een uitgesproken fruitige smaak door een flinke hoeveelheid citrus-achtige hop en een vleugje verse limoen. De Wanderlust is van de populaire bierstijl IPA (Inda Pale Ale) en neemt je mee langs citrusgaarden, hopt langs dennenbomen en plukt onderweg wat passievrucht.

Over HEMA 
Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten beter, leuker en makkelijker. De producten en diensten van HEMA kenmerken zich door duurzame kwaliteit en een optimistisch design voor een goede prijs. HEMA heeft 32.000 eigen producten en diensten, meer dan 750 winkels in 10 landen, 2 continenten en ruim 19.000 medewerkers. www.hema.nl

WineParis Vinexpo 2023