Cursus Wijnoorkonde najaar 2020 in Arnhem

door | 24 jul 2020 | Geen categorie

Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, verzorgt dit najaar de cursus Wijnoorkonde (SDEN 2 niveau) op de locatie Hotel Groot Warnsborn te Arnhem. Deze locatie is coronaproof. 

Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je?
Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap bij wijnhandel of supermarkt? Wil je beter leren proeven? Deze basiscursus neemt je in vijf avonden mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber.

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte; iedere cursusavond proef je minimaal zes wijnen. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden, zoals Frankrijk en Spanje en de nieuwe wereld, zoals Chili en Zuid-Afrika.

Cursusdata en aanmelding
Cursus najaar 2020:  dinsdag 15 september, dinsdag 29 september, dinsdag 13 oktober, dinsdag 27 oktober, dinsdag 10 november en dinsdag 24 november (reserve-avond). Cursuskosten bedragen € 195,00 pp incl. 6 proefglazen, excl. cursusboek “Ik weet meer van wijn” (bestellen via de website www.stichtingplatformdranken.nl) en examenkosten (aanmelden examen www.wijnacademie.nl). De cursuslocatie is een sfeervolle vergaderruimte in Hotel Groot Warnsborn te Arnhem (www.grootwarnsborn.nl). 

Stuur voor aanmeldingen een e-mail naar Chris Alblas: alblas@svbe.nl