Wijnjournaal.nl

Weet je al meer van wijn?

door | 6 aug 2020 | Geen categorie

Op 15 september a.s. start in Arnhem de cursus “Ik weet meer van wijn”. Dit is een wijncursus op SDEN2-niveau en kun je zien als een goede basiscursus als je meer van wijn wilt weten. Deze cursus duurt vijf avonden en wordt gegeven door Register Wijndocent Chris Alblas. Vanwege de RIVM richtlijnen vindt deze cursus plaats in een sfeervolle vergaderruimte van Hotel Groot Warnsborn in Arnhem.

De smaak van wijn
Leidraad is het cursusboek “Ik weet meer van wijn”. De eerste cursusavond wordt aandacht besteed aan de smaak van wijn. Wat valt er in wijn te proeven? Wat is wijn eigenlijk? Wat bepaalt de smaak van wijn? Om verschillen te herkennen proeven we elke cursusavond twee wijnen naast elkaar. Je kijkt naar de wijn in het glas en stelt je de vragen: wat vind ik van de kleur? Zie ik verschil? Ruikt de wijn zuiver en wat is intensiteit van de geur? Dan ga je verder naar de aroma’s: is het een fruitige wijn? In rode wijnen kun je onder andere fruit ruiken, zoals zwarte bessen of aardbei. Dit gaan we oefenen met geurflesjes en zo kun je jezelf trainen om de geuren in wijn te herkennen. In witte wijn ruik je weer andere aroma’s. Wat is dan die smaakmaker? Dat is in belangrijke mate het druivenras. Daarom drinkt de ene wijnliefhebber graag een sauvignon blanc en de andere een chardonnay. Ook de wijnmaker kan de smaak beïnvloeden en dat gebeurt bijvoorbeeld bij een chardonnay. Hij kan de wijn een tijdje laten rijpen op houten fusten en dan ruik je bijvoorbeeld iets van vanille in de wijn. Hoe mooi is dat om naast elkaar te ruiken?! Kortom, bij de cursus ben je dus volop met je reukorgaan bezig.

Aanmelden
Je kunt je nog aanmelden: www.svbe-wijnprofessionals.nl/wijnoorkonde

Meer nieuws

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

In 2025 gaat een nieuw jaar van de Europese campagne voor Sherry Wijnen van start. Deze campagne informeert zowel consumenten als professionals over de kwaliteitswijnen uit de Sherry-regio. Onderdeel van deze campagne is de Sherry Academy, een online en...

Lees meer
Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Van L naar R: Maryna Calow (WoSA), Michiel du Toit (Hillebrand Gori), Charmaine Swanepoel (DHL), Siobhan Thompson (WoSA), (Hillebrand Gori) and Francois Malherbe (DHL) De grootste wijnbeurs van het zuidelijk halfrond Wines of South Africa (WoSA) kondigt met trots de...

Lees meer
BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

Bottega Prosecco Bar expands its presence to Switzerland with a new venue in partnership with the Lagardere group at Basel International Airport. The facility was opened on 29 November, a date close to the Christmas holidays and the peak of transits at the Swiss...

Lees meer
Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Co-founder: Alexandre Haggai (links in de pagina Co-founder Clément Benoit) Clone, de Europese foodtech-startup uit Parijs die €105 miljoen aan financiering heeft opgehaald, gaat officieel van start gaat in Nederland. Het doel is restaurateurs te ondersteunen bij het...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix