Ondernemers rond de Dam organiseren Tour DAMUSE

door | 6 okt 2020 | Geen categorie

Grand Hotel Krasnapolsky, De Nieuwe Kerk / ’t Nieuwe Kafé, de Beurs van Berlage, Won Yips Majestic en de Koninklijke Industrieele Groote Club slaan de handen ineen en openen zondag 8 november tussen 14.00-17.30 uur hun deuren voor een Tour DAMUSE. Tijdens deze tour krijgt u een kijkje ‘achter de schermen’, hoort u bijzondere verhalen over deze locaties en laat u zich culinair verwennen. Een uitgelezen moment om de oudste vierkante kilometers van de hoofdstad opnieuw te ontdekken en te genieten van historie, cultuur en gastronomie!

De vijf deelnemende locaties presenteren ieder een verhaal, twee amuses en een bijpassend drankje. Het centrum van Amsterdam is helaas te stil geworden sinds de uitbraak van de Covid pandemie. De Tour DAMUSE brengt daar verandering in en geeft u de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van de historie van het oudste stukje van Amsterdam.
Beurs van Berlage
De Beurs van Berlage ademt historie en karakter. In 1903 was het al een bruisende handelsplaats en vandaag de dag is het een adembenemende en veelzijdige congreslocatie in het warme hart van Amsterdam.

Tijdens de Tour DAMUSE hoort u alles over de zalen waar de geuren van koffie, cacao en chocolade vroeger rondwaarden, waar het graan vanaf de schepen werd binnengebracht en de effectenhandelaren met het zweet op de voorhoofden rondrenden. Ook de imposante zaal waar de Amsterdamse Kamer van Koophandel gevestigd was, is uiteraard onderdeel van de tour.

NH Grand Hotel Krasnapolsky
U wordt ontvangen in de monumentale Wintertuin uit 1880, waar u geniet van twee verrassende amuses en een cocktail. De ‘huisarchivaris’ neemt u mee op een ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis van NH Hotel Krasnapolsky. In de 19e eeuw als koffiehuis begonnen en nu, bestaande uit vijf verschillende panden, ongetwijfeld het bekendste hotel van Amsterdam.

Won Yip, horecakoning van de Dam
Hij was nog maar net volwassen, toen hij Café Zwart op de Dam in Amsterdam overnam. Nu is een groot deel van de horeca aan de Dam in eigendom van Won Yip. Tijdens de Tour DAMUSE serveert zijn chef twee amuses en zal Won u vertellen over zijn ervaringen als ondernemer aan het Nationale Plein.

De Nieuwe Kerk / ’t Nieuwe Kafé
De Nieuwe Kerk is bekend om haar spraakmakende tentoonstellingen, Koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen. Een bijzondere plek waar inspireren, herdenken en vieren al decennialang samenkomen. Tijdens de Tour DAMUSE leert u alles over de rijke geschiedenis van De Nieuwe Kerk en krijgt u de amuses geserveerd in de Eggertzaal met uitzicht over de Dam.

Koninklijke Industrieele Groote Club
Deze normaal gesproken alleen voor leden toegankelijke sociëteit en businessclub opent haar deuren tijdens de Tour DAMUSE. Beleef de grandeur van de Clubzaal, de Bibliotheek en de Dameszaal en maak kennis maken met de bijzondere historie van de Club. Terwijl de Chef u verrast met amuses en bijpassende drankjes, geniet u van het prachtige uitzicht op de Dam.

www.facebook.com/TourDamuse

WineParis Vinexpo 2023