Wijnjournaal.nl

Jan Smink vertegenwoordigt Nederland voor 2e keer in op de internationale finale van de Prix Culinaire ‘Le Taittinger’

door | 19 nov 2020 | Nieuws

 

“Er is maar één plaats die telt: en dat is de eerste.”

Voor de tweede keer op rij vertegenwoordigt Jan Smink, chef-kok van restaurant Smink te Wolvega, Nederland tijdens de Prix Culinaire ‘Le Taittinger’. De kandidaat voor de 54e editie van de befaamde kookwedstrijd werd gisteren tijdens een online event bekend gemaakt. De internationale finale in Parijs wordt vanwege Corona een jaar uitgesteld, toch is Smink positief: ‘’Ik heb in elk geval genoeg tijd om te oefenen. 2022 here I come!’’

De eigenaar en chefkok van restaurant Smink in Wolvega werd op maandag 16 november gekozen uit 8 kandidaten. Aanwezig bij het event waren team Taittinger, de Nederlandse Taittinger ambassadeurs, team Oud Reuchlin en Boelen, en Prix Culinaire President Lars van Galen (’t Lansink*). In 2022 gaat Smink – wederom – de strijd aan met internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Tijdens zijn eerdere deelname in 2019 behaalde hij de 3e plek.

Online en anders dan anders

Zowel de bekendmaking van de winnaar als de werving van kandidaten vond dit jaar online plaats. Chefs konden zich aanmelden via Instagram en meedoen door content te maken en het delen van hun bereidingen. Nooit eerder heeft het culinaire event op deze manier plaatsgevonden. Een uitdaging, die volgens Hannelore Chamaux van Taittinger ook veel goeds met zich meebrengt: ‘’Natuurlijk hadden we dit belangrijke moment het liefst face-to-face willen meemaken, maar we zien dit ook als een kans om onszelf opnieuw uit te vinden.’’

Ook Paul Balemans van Oud Reuchlin & Boelen (importeur van Taittinger in Nederland) benadrukt de positieve kant van dit uitzonderlijke jaar: ‘’In deze periode waarin we elkaar niet kunnen ontmoeten, zijn we juist heel erg verbonden gebleven. Ondanks de uitdagingen van dit jaar, ben ik enorm trots op onze samenwerking met Taittinger.’’

Meer nieuws

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

In 2025 gaat een nieuw jaar van de Europese campagne voor Sherry Wijnen van start. Deze campagne informeert zowel consumenten als professionals over de kwaliteitswijnen uit de Sherry-regio. Onderdeel van deze campagne is de Sherry Academy, een online en...

Lees meer
Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Van L naar R: Maryna Calow (WoSA), Michiel du Toit (Hillebrand Gori), Charmaine Swanepoel (DHL), Siobhan Thompson (WoSA), (Hillebrand Gori) and Francois Malherbe (DHL) De grootste wijnbeurs van het zuidelijk halfrond Wines of South Africa (WoSA) kondigt met trots de...

Lees meer
BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

Bottega Prosecco Bar expands its presence to Switzerland with a new venue in partnership with the Lagardere group at Basel International Airport. The facility was opened on 29 November, a date close to the Christmas holidays and the peak of transits at the Swiss...

Lees meer
Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Co-founder: Alexandre Haggai (links in de pagina Co-founder Clément Benoit) Clone, de Europese foodtech-startup uit Parijs die €105 miljoen aan financiering heeft opgehaald, gaat officieel van start gaat in Nederland. Het doel is restaurateurs te ondersteunen bij het...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix