Horecava en LA Streetfood organiseren Hollands Best Delivery Chef 2021 Wie verkoopt het lekkerste bezorggerecht en heeft de beste delivery skills van het land?

door | 21 dec 2020 | Nieuws

LA Streetfood en Horecava slaan de handen ineen en tekenen samen voor de organisatie van een unieke battle met inachtname van de RIVM-maatregelen: Hollands Best Delivery Chef. Tijdens deze wedstrijd strijden vijf genomineerden uit het hele land om deze nieuwe titel. Op 1 februari wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens Horecava Limited.

De afhaal- en bezorgmarkt heeft door deze Covid-periode een enorme boost gekregen. ‘Om ons heen zien we geweldige initiatieven ontstaan: creatieve horeca-ondernemers die in deze lockdowntijd met de lekkerste gerechten, mooiste concepten en meest ingenieuze logistieke systemen komen en zich ontpoppen als echte bezorgexperts. Juist hen willen we een hart onder de riem steken en een podium bieden op een plek waar normaliter elk jaar in januari heel horeca-minded Nederland bijeenkomt’, vertelt Carlijn Groen, Director Food Horecava.

De grote vraag die op 1 februari wordt beantwoord is wie de allerbeste restaurantbeleving bij mensen thuis biedt. Elk restaurant, dat zich met een nieuw innovatief bezorg- of afhaalconcept heeft aangepast aan de veranderde omstandigheden, kan een gooi doen naar één van de prachtige prijzen en de eeuwige roem. De vijfkoppige vakjury oordeelt op het samenspel van smaken, temperatuur, textuur en prijs van het gerecht, presentatie en foodprint van de verpakking.

De vijf deelnemers bereiden in dertig minuten vijf porties, voor elk jurylid één, met minimaal één ingrediënt van LA Streetfood. Bart Mentink: ‘Voor de rest heeft de finalist de vrije hand.’ Na de bereiding sprint je met je bezorggerecht naar gereedstaande scooters, waarmee je een vast parcours van een kwartier door Amsterdam aflegt. Bij terugkomst in de RAI serveert de finalist het gerecht aan de jury. Dan pas begint het kijken, ruiken, proeven en genieten en wordt bekend wie met de eretitel Hollands Best Delivery Chef 2021 aan de haal gaat! Bart Mentink spreekt van een wereldwijde primeur. ‘Dit is een unieke kans voor horeca-ondernemers om te laten zien hoe ze zijn gegroeid in deze bijzondere tijden. Doe dus mee, je hebt niets te verliezen!’

Inschrijven kan tot 10 januari via het inschrijfformulier. Een selectie van vijf restaurants uit alle inzendingen komt naar de RAI voor de finale. De ondernemingen die de finale niet halen worden ook beloond met de allerbeste tips & tricks van de vijf finalisten en ontvangen een consult of workshop op maat over take-away, delivery, vegan, verpakking of voorbereiding op de lente-drukte.

Over Horecava
Horecava is het grootste, innovatieve en inspirerende platform in Nederland voor de wereld van buitenshuis eten, drinken en slapen. De vakbeurs vindt in aangepaste vorm online plaats via horecava.nl op maandag 1 februari 2021. 24 uur per dag, 7 dagen per week zijn nieuws, producten & diensten en inspiratie te vinden op horecava.nl. Horecava is ook te volgen op InstagramFacebookLinkedIn en Twitter.