Voormalig Moët Hennessy International Directeur benoemd tot Vice President & General Manager van Coravin Europe BV.

door | 4 jan 2021 | Geen categorie

Richard Yeomans brengt strategisch leiderschap en een voorgeschiedenis in het maximaliseren van zakelijke groei

BEDFORD, Mass., 4 januari 2021 – Coravin, Inc. het belangrijkste wereldwijde wijn technologie bedrijf, kondigde vandaag de benoeming aan van Richard Yeomans als Vice President & General Manager van Coravin Europe BV.

In zijn rol rapporteert Yeomans aan Coravin CEO Christopher Ladd en leidt een team verantwoordelijk voor het uitvoeren van een krachtig meer jaren plan om de Europese markt te laten groeien. Yeomans stuurt een team aan van meer dan 20 collega’s om alle aspecten van de Europese Coravin business te begeleiden.

“We zijn verheugd Richard te verwelkomen in ons groeiende Europese team,” zei Christopher Ladd, Chief Executive Officer van Coravin. “Hij zorgt voor het soort strategisch leiderschap dat Coravin naar het volgende niveau in de Europese markt brengt. Ik kijk uit naar de bijdrage die hij zal leveren om Coravin te helpen zich te vestigen als een wereldwijde leider in wijnbouwtechnologie”.

Na meer dan 16 jaar doorgebracht te hebben bij de legendarische Moët Hennessy groep in verschillende rollen, brengt Yeomans een brede wereldwijde ervaring in premium wijnen en gedistilleerde dranken. Dit doet hij over meerdere kanalen; in het eigen bedrijf, op externe locaties en online (on/off-premise en e-retail). Hij deelt ook zijn expertise in het bouwen van luxemerken en heeft verschillende internationale bedrijven geleid bij ’s werelds meest prestigieuze wijn- en gedistilleerde drankenbedrijf.

“Coravin is een bedrijf dat ik al vele jaren bewonder”, zegt Yeomans. “Ik ben blij dat ik me bij het team kan voegen op zo’n cruciaal moment in de wijnindustrie en dat ik een rol kan spelen in hun volgende groeifase op de Europese markt. De zeer innovatieve en transformerende technologie die zij hebben ontwikkeld, heeft de kracht om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop de wereld wijn drinkt, wat echt spannend is”.

Coravin heeft in september 2014 haar Europese kantoor geopend in Amsterdam en de producten worden in meer dan 50 markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Zwitserland en Nederland, verkocht in premium wijn- en niet-wijndetailhandelaren.

Voor meer informatie over Coravin kunt u terecht op www.coravin.com.

Over Coravin Inc.           
Coravin, Inc. is een particulier bedrijf dat in Bedford, Massachusetts is gevestigd en de leider in wijntechnologie is, over de hele wereld. Coravin ontwerpt en verkoopt Coravin Wine Preservation Systems voor wijnliefhebbers, restaurants, wijnwinkels en wijnmakerijen. Coravin biedt een scala aan producten die zijn ontworpen om te voldoen aan een verscheidenheid van conserveringsbehoeften, van een paar weken, tot enkele maanden, tot jaren, zodat het laatste glas net zo geweldig smaakt als het eerste. Met een aanwezigheid in meer dan 60 landen zijn de systemen van het merk Coravin een van de beste wijnglasprogramma’s ter wereld.  Voor meer informatie kunt u terecht op www.coravin.com.