DEELNEMERS EN VAKJURY HOLLANDS BEST DELIVERY CHEF 2021 ZIJN BEKEND

door | 21 jan 2021 | Nieuws

De deelnemers en jury van Hollands Best Delivery Chef 2021 zijn bekend. Ron’s Gastrobar By Ron Blaauw, The Lemon Tree, Phood Kitchen, Eetcafé San Blas en Padres Place zijn geselecteerd voor de unieke battle op 1 februari tijdens Horecava Limited. Celebrity en topkok Pierre Wind voert de vijfkoppige vakjury aan die beslist welke witte brigade de allerbeste restaurantbeleving bij mensen thuis biedt. De battle is op 1 februari om 12:00 uur te zien op horecava.nl

LA Streetfood en Horecava tekenen samen voor de organisatie van het spetterende horeca-event. Uiteraard met inachtname van de RIVM-maatregelen. Zij zijn dolblij met het deelnemersveld. Bart Mentink van LA Streetfood: ‘Het zijn vijf totaal verschillende restaurants uit alle windstreken van het land. Ieder met een uniek afhaalgerecht in combinatie met een doeltreffend bezorgsysteem, zodat het gerecht na circa een kwartier nog steeds perfect van smaak is.’ Eén ding hebben ze gemeen: een wow-factor op het gebied van samenspel van smaken, temperatuur, textuur en prijs van het gerecht, presentatie en/of foodprint van de verpakking. ‘Het hoge niveau bewijst hoe creatief horecaondernemers zijn. Ondanks de lockdown zoeken zij naar wegen om van de nood een deugd te maken. Ze komen met innovatieve oplossingen en ontpoppen zich als echte bezorgexperts. Geweldig om te zien!’

Deelnemers
De vijf deelnemers bereiden in dertig minuten vijf porties, voor elk jurylid één, met minimaal één ingrediënt van LA Streetfood. Na de bereiding sprinten ze met het bezorggerecht naar gereedstaande ronkende scooters, waarmee een vast parcours door de lege RAI wordt aflegt. Bij terugkomst wordt het gerecht aan de jury geserveerd. Danny Kaldenberg van Rons Gastrobar uit Amsterdam bijt de spits af met Ron’s spareribs The Original. Valentijn Bergers van The Lemon Tree uit Deventer volgt met een chique box met verschillende gerechten die thuis in een handomdraai op tafel gezet kunnen worden. Gezond is het motto van de derde deelnemer, Phood Kitchen uit Eindhoven. Timothy Elfring: ‘Wij vullen niet, maar voeden.’ Verse producten uit de eigen Aqua Urban Farm vinden in vacuümverpakkingen de weg naar mensen thuis. John Vranken van Eetcafé San Blas uit Schin op Geul weet zeker dat zijn gerookte Limburgse Livar buikspek en pulled pork in combinatie met onder meer blauwe schimmelkaas, parels van sjalot en zuurdesembrood hoge ogen zal gooien.’Bij de eerste hap gaan je hersens en smaakpapillen alleen maar denken aan de volgende.’ Manorath Debi van het Utrechtse Padres Place sluit de rij met ‘zijn’ Mexicaanse surf & turf.

De jury
De jury zal er een zware dobber aan krijgen. Gelukkig krijgt Pierre Wind steun van vier kenners: Marjon Prummel, hoofdredacteur van Misset Horeca, Renco Schipper van RCE (Restaurant Company Europe o.a. bekend van Popocatepetl en Loetje), Djurre Aandewiel van Hajé Restaurants & Hotels en horeca ondernemer en televisie persoonlijkheid Khalid Oubaha van K.O. Company. Stuk voor stuk gepokt en gemazeld in het horecavak. Naast deze gweldige line-up van deelnemers en jury staat Café Tantje Roosje van het Rembrandtplein achter de draaitafel om er toch een minifeestje van te maken.

Beleef op 1 februari vanaf 12.05 uur de live finale via www.horecava.nl/programma om te zien wie er met de hoofdprijs en de eeuwige roem vandoor gaat.

Over Horecava
Horecava is het grootste, innovatieve en inspirerende platform in Nederland voor de wereld van buitenshuis eten, drinken en slapen. De vakbeurs vindt in aangepaste vorm online plaats via horecava.nl op maandag 1 februari 2021. 24 uur per dag, 7 dagen per week zijn nieuws, producten & diensten en inspiratie te vinden op horecava.nl. Horecava is ook te volgen op InstagramFacebook, LinkedIn en Twitter.