Wijnjournaal.nl

TV-kok Robert Verweij lanceert platform voor culinaire online cursussen

door | 1 feb 2021 | Geen categorie

Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die nóg beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.ht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die nóg beter wil leren koken.

Robert Verweij is bekend van onder meer TV-programma Life & Cooking. Hij geeft al meer dan 20 jaar kook- en wijncursussen. “We leren je geen recepten maken, want recepten zijn trucjes”, waarschuwt hij. “Ik leer je, samen met mijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s, technieken en processen beheersen waar je honderden gerechten mee kunt maken.”

Cursus op eigen tempo

Verweij speelde al langer met het idee om ook online cursussen aan te bieden. “Zo heb je de mogelijkheid om elke video op je gemak nog eens terug te kijken en je kunt elke cursus geheel op je eigen tempo doorlopen.” De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk. Echte starters beginnen bij de basis en doen rustig aan, maar ook (thuis)koks met wat meer ervaring kunnen rekenen op een flinke upgrade van hun skills. Verweij: “Wist je bijvoorbeeld  dat het verschil tussen stoofvlees en draadjesvlees op precies 91 ºC ligt?”

Specialisten aan boord

Het team van Verweij bestaat enkel uit de toppers uit hun vakgebied zoals pizzabakker Simon Giaccotto, sushikenner Arjan Siemerink en broodbakker Edwin Klaasen. Van vlees tot groente en van desserts tot bier: voor elke discipline biedt CookingAcademy.nl online cursussen. Bij iedere cursus krijg je gratis toegang tot de online community. “Zo kun je vragen stellen aan en contacten leggen met andere koks”, onthult Verweij. “Daarnaast zullen docenten regelmatig interessante content als tips en recepten plaatsen. Een waardevolle aanvulling op de cursus.”

Door middel van een gratis proefles ontdek je of het volgen van een volledige cursus iets voor jou is. Aanmelden kan via CookingAcademy.nl.

Meer nieuws

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

In 2025 gaat een nieuw jaar van de Europese campagne voor Sherry Wijnen van start. Deze campagne informeert zowel consumenten als professionals over de kwaliteitswijnen uit de Sherry-regio. Onderdeel van deze campagne is de Sherry Academy, een online en...

Lees meer
Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Van L naar R: Maryna Calow (WoSA), Michiel du Toit (Hillebrand Gori), Charmaine Swanepoel (DHL), Siobhan Thompson (WoSA), (Hillebrand Gori) and Francois Malherbe (DHL) De grootste wijnbeurs van het zuidelijk halfrond Wines of South Africa (WoSA) kondigt met trots de...

Lees meer
BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

Bottega Prosecco Bar expands its presence to Switzerland with a new venue in partnership with the Lagardere group at Basel International Airport. The facility was opened on 29 November, a date close to the Christmas holidays and the peak of transits at the Swiss...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix