VERBUNT VERLINDEN BREIDT PORTFOLIO UIT MET ZUID-AFRIKAANSE WIJNEN VAN WERELDKLASSE

door | 12 mrt 2021 | importeurs, Nieuws

Prestigieuze wijnhuizen kiezen voor Tilburgse wijnimporteur

Verbunt Verlinden in Tilburg breidt haar portfolio uit met de veelvuldig internationaal bekroonde wijnen van Hamilton Russell Vineyards en Rust en Vrede. Met de komst van deze huizen verstevigt de Tilburgse importeur haar positie in premium Zuid-Afrikaanse wijnen. Gezamenlijk vormen zij de perfecte aanvulling op het assortiment van L’Avenir, het wijnhuis uit Stellenbosch waarmee Verbunt Verlinden al jaren samenwerkt en de recentere samenwerking met Le Bonheur.

HAMILTON RUSSELL VINEYARDS
De terroir gedreven wijnen van Hamilton Russell uit de Hemel en Aarde Vallei behoren tot de absolute top van Zuid-Afrikaanse wijnen, hetgeen meerdere malen is onderschreven door de internationale wijnpers. Het wijnhuis specialiseert zich onder leiding van Anthony Hamilton Russell in het produceren van wijnen van de pinot noir en chardonnay-druif. Dit alles gebeurt in het koele, maritieme klimaat van het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika. Met de komst van Hamilton Russell Vineyards krijgt Verbunt Verlinden ook de merken Ashbourne en Southern Right in haar portfolio. Beide huizen zijn afkomstig uit de Hemel en Aarde Vallei. De twee huizen richten zich op het produceren van wijnen gemaakt van sauvignon blanc en pinotage. Hierbij ligt voor Ashbourne de nadruk op de weerspiegeling van het terroir. Southern Right produceert voornamelijk monocépages die een uitgesproken Zuid-Afrikaanse fruit- en smaakexpressie combineren met verfijning en een klassieke stijl. Vanaf 1 april 2021 is Verbunt Verlinden officieel de importeur van de Hamilton Russell wijnen.

“Wij verheugen ons op de samenwerking met Verbunt Verlinden in de, door ons gekoesterde, Nederlandse markt. We zijn enorm onder de indruk van de uitzonderlijke communicatie en algehele professionaliteit van het team en voelen ons aangetrokken tot hun sterke positie in de topgastronomie en wijnspeciaalzaken. We zijn er trots op deel te gaan uitmaken van zo’n kwalitatief hoogstaand portfolio van gerespecteerde merken. Ik twijfel er niet aan dat Verbunt Verlinden geweldige dingen gaat doen voor Hamilton Russell Vineyards en onze dochterbedrijven, Ashbourne en Southern Right.” – Anthony Hamilton Russell, eigenaar Hamilton Russel Vineyards.

RUST EN VREDE
Gelegen in de heuvels van Stellenbosch en omgeven door bergen leent het terroir van Rust en Vrede zich bij uitstek voor het produceren van volle, rode wijnen. De focus van wijnmaker Coenie Snyman ligt dan ook uitsluitend op cabernet sauvignon en syrah. Deze druiven leveren in dit Zuid-Afrikaanse gebied de beste kwaliteit op. Het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteitswijnen is dan ook het motto van Rust en Vrede. Dat de werkwijze van het wijnhuis hogelijk wordt gewaardeerd, is zichtbaar in de vele onderscheidingen die het wijnhuis krijgt van internationale forums als Platter en Wine Spectator.

“Voor ons is het kiezen van een nieuwe importeur een belangrijke en niet altijd gemakkelijke beslissing. We willen samenwerken met een bedrijf dat waarde toevoegt aan wat we doen, maar we willen ook onze verkoop- en marketingstrategieën afstemmen op de eindconsument. Zo profiteren alle partijen. Wijn is ‘people business’ en voor ons, als familiebedrijf, zijn langdurige relaties belangrijk. Deze worden in de loop van de tijd opgebouwd en worden jaar na jaar sterker. We hebben vertrouwen in het team van Verbunt Verlinden en kijken uit naar een lange, succesvolle samenwerking. En natuurlijk een paar glazen wijn samen!” – Warren Granat-Mulder, National & International Sales Manager Rust en Vrede
Per 1 april 2021 start de samenwerking tussen Verbunt Verlinden en Rust en Vrede.
“Hamilton Russell Vineyards en Rust en Vrede zijn twee zeer gerenommeerde wijnproducenten. Beide huizen passen perfect in onze strategie om partnerships aan te gaan met topproducenten uit de belangrijkste wijngebieden. Wij zijn er trots op dat zij zich verbinden aan Verbunt Verlinden. Op deze wijze kunnen wij onze klanten een volledig assortiment premium Zuid-Afrikaanse wijnen bieden.” – Peter van Houtert, Managing Director van Verbunt Verlinden.

Over Hamilton Russell
Hamilton Russell Vineyards is één van de meest zuidelijk en dichtst bij zee gelegen wijnlandgoederen van Zuid-Afrika. Oprichter Tim Hamilton Russell kocht het onbebouwde landgoed van 170 hectare in 1975. Hij was hiermee een pionier in de wijnbouw en het maken van wijn in de prachtige, koele, maritieme Hemel en Aarde Valley-appellatie. Het estate is gespecialiseerd in het produceren van terroir gedreven wijnen van pinot noir en chardonnay, die algemeen worden beschouwd als de beste in Zuid-Afrika en tot de beste in de Nieuwe Wereld.


Over Asbourne
Het wijnhuis Ashbourne is in 1996 opgericht door Anthony Hamilton Russell en ligt in de Hemel en Aarde Vallei ten oosten van de Hamilton Russell-wijngaarden. De focus ligt op het maken van terroir gedreven blends met gebruik van de pinotage en sauvignon blanc-druif waarbij het terroir een zeer belangrijke rol speelt. Het wijnhuis is door Wine Spectator uitgeroepen als één van de vier Zuid-Afrikaanse producenten die ‘on the cutting edge’ werkt en verdiende daarmee een plaats in hun Top 100 Wijnen van het Jaar.

Over Southern Right
Southern Right is een kleine pinotage en sauvignon blanc-specialist op een prachtig landgoed van 448 hectare in de koele, maritieme appellatie Hemel en Aarde Valley, net achter het oude vissersdorp Hermanus. De wijnen zijn vernoemd naar de zeldzame Southern Right-walvissen, die vaak de koele Zuid-Atlantische Walker Bay bezoeken, 3 kilometer van de wijngaarden. Het wijnhuis produceert klassieke, Zuid-Afrikaanse stijl pinotage en sauvignon blanc-wijnen van de hoogste kwaliteit. Southern Right is in de Wine Spectator vier keer vermeld als één van de beste wijngaarden van Zuid-Afrika.

Over Rust en Vrede
Halverwege tussen de stad Stellenbosch en Somerset West, verscholen in de plooien van de uitlopers van de Helderberg, doet Rust en Vrede zijn naam echt eer aan. Goed beschermd tegen de elementen en met verkoelende invloeden van de nabijgelegen oceaan, bevindt zich authentiek Stellenbosch-terroir dat authentieke Stellenbosch-wijnen produceert. Rust en Vrede focust op rode wijnen, met name van syrah en cabernet sauvignon gemaakt. Deze druivenrassen lenen zich voor volle wijnen met een krachtige structuur en een uitstekend rijpingspotentieel.


Over Verbunt Verlinden
Verbunt Verlinden is een toonaangevende moderne Nederlandse wijnimporteur met een assortiment topmerken uit alle belangrijke wijngebieden. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt Verlinden richt zich op horeca, groothandel en onafhankelijke wijnspeciaalzaken.