Nieuwe jaargangen Château Couronneau

door | 20 mrt 2021 | Geen categorie

Proef en ontdek de finesse!

Drie op een rij! 


2020 Château Couronneau, witte Bordeaux, een unieke blend van 50% sauvignon blanc en 50% sauvignon gris. Droge witte wijn! Prijs per fles € 10,95
De opbrengst per hectare is 40 hl/ha. De druiven worden vroeg in de ochtend geplukt en ondergaan dan een koude inweking van 24 uur. Dit om de wijn extra geur en smaak te geven. Daarna vindt de wijnbereiding plaats op lage temperatuur en de blending. 
De kleur is helder licht goudgeel, de geur is nu al complex: citrus, Europees boomfruit, ook iets tropsich en mineralen. De smaak is fris, droog, fruitig en mineralig, bijna iets stenigs wat je proeft in een Chablis. Deze witte Couronneau is nu al heerlijk om te drinken, maar zal zich zeker de komende periode nog verder ontwikkelen.

2019 L’Ecuyer de Couronneau, Bordeaux Supérieur, 100% merlot, soepel rood. Prijs per fles € 9,45
De wijnbereiding vindt in roestvrijstalen tanks plaats op een lage temperatuur. Het sap wordt tijdens de alcoholische gisting dagelijks over de schilletjes gepompt. 
De kleur is helder diep robijnrood, de geur is expressief rood en zwart fruit en kruiden. De smaak is krachtig met zachte tannines, soepel mondgevoel, kruidigheid (licht iets van laurier), iets cassis, een charmeur bij uitstek!

2019 Clair de Lune, Bordeaux Supérieur, 100% merlot. Prijs per fles 11,95
De vergisting vindt plaats bij gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks. Het eerste geperste sap wordt niet voor de Clair de Lune gebruikt. Het volgende sap wordt tijdens de gisting over de schilletjes gepompt. De wijn krijgt hierdoor meer kleur en extractie.
De kleur is intens diep robijnrood. De geur is aanvankelijk nog ingetogen, maar daarna is er sprake van een een waaier aan aroma’s: rood fruit, laurier, kruidnagel, pruimen, kirsch, gedroogd fruit en cassis. Zachte aanzet in de mond, mondvullend, brede smaak, fluweelzachte tannines, hoge smaakintensiteit, Harmonieus, elegant met lange afdronk.

Proef en ontdek de finesse in een aantrekkelijk geprijsde proefdoos met twee flessen van elke wijn voor € 65,00 gratis thuis bezorgd!

Proefpakketten (lekkerewijn.shop)https://www.lekkerewijn.shop/webshop/Proefpakketten-c87857332