Wijnjournaal.nl

Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

door | 31 mrt 2021 | Nieuws

Het Limburgs Culinair Gala 2021, een initiatief van Chapeau Magazine, vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken werd het gala al in januari georganiseerd, maar dat kon toen vanwege corona helaas geen doorgang vinden. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Het Limburgs Culinair Gala is ruim 2 jaar geleden in het leven geroepen door Chapeau Magazine met als doel jonge culinaire talenten uit eigen provincie een podium te bieden en om de Limburgse culinaire wereld een impuls te geven. Silvie Slachter, beursmanager BBB Maastricht vindt het gala een geweldige aanwinst voor de beurs. „BBB Maastricht en Limburgs Culinair Gala hebben beiden als doel meer aandacht te vragen voor de Limburgse gastronomie. Met deze samenwerking versterken we elkaar in deze missie en kunnen we gebruikmaken van elkaars netwerk en kwaliteiten.”

Tijdens de finale van de kookwedstrijden op BBB maandag worden de deelnemende Limburgse ‘young professionals’ beoordeeld door een vakjury met gerenommeerde namen uit de gastronomie. De winnaars worden diezelfde avond tijdens het gala bekend gemaakt.

Vorig jaar werd het een dubbelslag voor restaurant Rantree met Simon VanBuel (keuken) en Renaldo Augusto (bediening) als winnaars. De jonge ondernemersprijs ging naar Cedrik Pieters en Ellis Huijnen van restaurant Het Gerecht in Roermond.

Het diner op het Limburgs Culinair Gala wordt bereid door meerdere Limburgse Michelin sterrenchefs, die gezelschap krijgen van telkens één sterrenchef van buiten de provincie. Met trots presenteren wij komende editie Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS®, het restaurant bij het Rijksmuseum in Amsterdam dat één ster heeft. Vermaat Group, de nieuwe cateraar van MECC Maastricht, wordt de culinaire partner van het gala en zal de hele logistieke operatie op zich nemen.

De organisatie van BBB Maastricht en Limburgs Culinair Gala is hoopvol dat het evenement in oktober onder normale omstandigheden kan plaatsvinden.

Meer nieuws

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

In 2025 gaat een nieuw jaar van de Europese campagne voor Sherry Wijnen van start. Deze campagne informeert zowel consumenten als professionals over de kwaliteitswijnen uit de Sherry-regio. Onderdeel van deze campagne is de Sherry Academy, een online en...

Lees meer
Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Van L naar R: Maryna Calow (WoSA), Michiel du Toit (Hillebrand Gori), Charmaine Swanepoel (DHL), Siobhan Thompson (WoSA), (Hillebrand Gori) and Francois Malherbe (DHL) De grootste wijnbeurs van het zuidelijk halfrond Wines of South Africa (WoSA) kondigt met trots de...

Lees meer
BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

Bottega Prosecco Bar expands its presence to Switzerland with a new venue in partnership with the Lagardere group at Basel International Airport. The facility was opened on 29 November, a date close to the Christmas holidays and the peak of transits at the Swiss...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix