Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

door | 31 mrt 2021 | Nieuws

Het Limburgs Culinair Gala 2021, een initiatief van Chapeau Magazine, vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken werd het gala al in januari georganiseerd, maar dat kon toen vanwege corona helaas geen doorgang vinden. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Het Limburgs Culinair Gala is ruim 2 jaar geleden in het leven geroepen door Chapeau Magazine met als doel jonge culinaire talenten uit eigen provincie een podium te bieden en om de Limburgse culinaire wereld een impuls te geven. Silvie Slachter, beursmanager BBB Maastricht vindt het gala een geweldige aanwinst voor de beurs. „BBB Maastricht en Limburgs Culinair Gala hebben beiden als doel meer aandacht te vragen voor de Limburgse gastronomie. Met deze samenwerking versterken we elkaar in deze missie en kunnen we gebruikmaken van elkaars netwerk en kwaliteiten.”

Tijdens de finale van de kookwedstrijden op BBB maandag worden de deelnemende Limburgse ‘young professionals’ beoordeeld door een vakjury met gerenommeerde namen uit de gastronomie. De winnaars worden diezelfde avond tijdens het gala bekend gemaakt.

Vorig jaar werd het een dubbelslag voor restaurant Rantree met Simon VanBuel (keuken) en Renaldo Augusto (bediening) als winnaars. De jonge ondernemersprijs ging naar Cedrik Pieters en Ellis Huijnen van restaurant Het Gerecht in Roermond.

Het diner op het Limburgs Culinair Gala wordt bereid door meerdere Limburgse Michelin sterrenchefs, die gezelschap krijgen van telkens één sterrenchef van buiten de provincie. Met trots presenteren wij komende editie Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS®, het restaurant bij het Rijksmuseum in Amsterdam dat één ster heeft. Vermaat Group, de nieuwe cateraar van MECC Maastricht, wordt de culinaire partner van het gala en zal de hele logistieke operatie op zich nemen.

De organisatie van BBB Maastricht en Limburgs Culinair Gala is hoopvol dat het evenement in oktober onder normale omstandigheden kan plaatsvinden.