Stel jezelf op de proef met Pays d’Oc IGP

door | 4 mei 2021 | Nieuws

Doe mee met online proeverij met 5 druivenrassen uit mini flesjes

Het Zuid Franse wijnlabel Pays d’Oc IGP, Franse marktleider van monocépage wijnen, maakt wijnen met 58 toegestane druivenrassen. Hieronder vallen de bekende druivenrassen als Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc, maar er is nog zo veel meer. Om deze reden heeft Pays d’Oc IGP een aantrekkelijk proefpakket samengesteld waarmee ze je (letterlijk) op de proef stellen. Lukt het jou om alle vijf de druivenrassen te raden? Op www.proefpaysdoc.nl vind je de online proeverij met Kirsten van Harten. Iedere wijnliefhebber kan hier aan mee doen. Vijf winnaars krijgen een Pays d’Oc IGP diner bij Alain Caron aangeboden.

Proef Pays d’Oc
Hoewel blends zeker voorkomen, staat Pays d’Oc IGP vooral bekend om de vins de cépage, dit zijn wijnen gemaakt van slechts één druivenras. Zoals hierboven benoemd zijn er bij Pays d’Oc IGP 58 toegestane druivenrassen. De soepelere regels rondom deze druivenrassen trekt jonge en avontuurlijke wijnmakers aan die goed inspelen op de vraag vanuit de markt. Maar met zo veel druivenrassen is het natuurlijk lastig om als wijndrinker bekend te raken met elke afzonderlijke druif. Om jou kennis te laten maken met een aantal bijzondere druivensoorten die Pays d’Oc IGP te bieden heeft, kun je nu voor slechts € 5,00 een doosje met vijf proefbuisjes bestellen. Het doosje beland vervolgens bij jou thuis op de mat en dan kan het proeven beginnen. De actie loopt tot en met 31 mei 2021.

Raad de druif
In het doosje vind je vijf kleine flesjes van 100ml gevuld met vijf verschillende Pays d’Oc IGP wijnen; twee wit, één rosé en twee rood. Met de link die je bij de tubes ontvangt word je naar een video verwezen. In deze video zal wijnprofessional Kirsten van Harten uitleg geven over het label Pays d’Oc IGP en je zult samen met haar de vijf wijnen proeven. Echter zal ze niet verklappen wat de druivenrassen van de wijnen in de tubes zijn, deze zal je zelf moeten raden!

Na het proeven van de wijnen geef je uit een selectie van druivenrassen aan welke druif jij denkt te proeven. Heb je alle druivensoorten goed geraden? Dan maak je kans op een geheel verzorgd diner voor twee bij Café Caron, één van de vier restaurants van topchef Alain Caron, uiteraard inclusief Pays d’Oc IGP-wijnen.

Lukt het jou om de druivenrassen te raden? Aanmelden en het proefpakket van €5 bestellen kan via deze link maar de oplage is beperkt, dus wees er snel bij. We geven je alvast één tip: je zult kennismaken met druiven die niet standaard gebruikt worden in Frankrijk.

Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel en vertegenwoordigt zo’n 1500 bedrijven en 13.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek en is volume marktleider in export van Franse wijnen. Het DNA van Pays d’Oc IGP ligt in de cépage met hoge kwaliteit en diversiteit, die het mogelijk maken om een Pays d’Oc IGP wijn te koppelen aan elke stijl van eten. Pays d’Oc IGP is de Franse marktleider op het gebied van monocépagewijnen, d.w.z. wijnen met één enkele druivensoort. Tot slot is in Nederland 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com of www.proefpaysdoc.nl.