‘Retelekker’ lokaal koken met Sanne Vogel

door | 7 mei 2021 | Boeken en films

Het boek De vier seizoenen van Vogel, dat op 8 april 2021 is verschenen, is het resultaat van een tienjarige zoektocht naar wat volgens Sanne Vogel het ideale eten is: op de eerste plaats retelekker natuurlijk, maar daarnaast ook plantaardig, seizoensgebonden en lokaal.

Sanne Vogel maakt met De vier seizoenen van Vogel een boek bomvol inspirerende gerechten en verhalen voer hoe prachtig eten kan zijn.

Een ode aan groente, en bevat portretten van lokale producenten die haar inspireren. Met meer dan 80 recepten, onderverdeeld in zes hoofdstukken: de vier seizoenen en de hoofdstukken ‘Soms’ en ‘Altijd’.

Lof voor De vier seizoenen van Vogel
‘Actrice en schrijfster Sanne Vogel laat je in De vier seizoenen van Vogel kennismaken met plantaardige, seizoensgebonden en lokale recepten. Goed voor jou en prettig voor de Nederlandse natuur. Sannes recepten zijn om smullen én supergezond.’ – EVA

‘Actrice en regisseur Sanne Vogel heeft haar eerste vegan kookboek gemaakt … Een mix van beproefd repertoire en nieuwe recepten … En wat een spektakel is het geworden.’ JAN

‘Meer dan tachtig recepten met plantaardige, seizoensgebonden en lokale ingrediënten van actrice Sanne Vogel. Inclusief verhalen over voeding en portretten van lokale producenten.’ Santé

  • Kernthema’s: plantaardig, seizoensgebonden en lokaal
  • Inspirerende gerechten die ook heel haalbaar zijn om te maken
  • Een persoonlijk inkijkje in de keuken- en kookstijl van Sanne Vogel
  • Gedrukt op volledig veganistische, milieuvriendelijke, duurzame wijze en met klimaatneutrale materialen

Sanne Vogel (1984) werkt vanaf haar zestiende als professioneel actrice, schrijfster en regisseuse. Ze won op jonge leeftijd al veel prijzen voor haar werk. Ze heeft in vele theatervoorstelling gespeeld en stond bijna elk jaar op de PARADE met eigen producties, die ze samen met haar broer produceerde onder hun eigen gezelschap de Vogelfabriek. Daarnaast regisseerde zij de romantische komedies Hartenstraat en Brasserie Valentijn en de jeugd-arthousefilm Zomer zonder mama.

De vier seizoenen van Vogel, 80 plantaardige recepten, Fontaine Uitgevers.

Prijs: € 32,-
Aantal pagina’s: 240
Uitvoering: hardcover
ISBN 978 94 6404 034 0

Ben je een fan van plantaardige eten, maar heb je eigenlijk geen idee hoe je iets lekkers op tafel zet, dan is dit boek een absolute must voor je. Sanne Vogel geeft je informatie over veel gebruikte ingrediënten, zoals miso, tempé, quinoa en natuurwijn (!). Het thema wijn blijft niet onbesproken! Zo schrijft ze over haar bezoek aan Kreta waar lokale wijnboeren leerden om de wijngaarden zonder pesticiden te bewerken. Een -terecht!- pleidooi voor biologische wijnbouw. Ook schrijft ze over Vin Naturel (Natuurwijn) en is ze daar een groot liefhebber van. Haar enthousiaste schrijfstijl doet je al direct verlangen naar een glas wijn. Zo ook haar recepten die als het ware uit het boek te ruiken te zijn. De talloze, sfeervolle, foto’s maken dit boek extra aantrekkelijk.