Proeverij van drie cool climate wijnen

door | 13 mei 2021 | importeurs

In het westen van de Loire, niet ver van de stad Nantes, ligt de wijnregio Muscadet. Hier worden hoofdzakelijk droge witte wijnen gemaakt van het gelijknamige druivenras muscadet (ook wel melon de Bourgogne genoemd). Domaine Bonnet-Huteau behoort tot de toonaangevende producenten in het gebied. Het domein wordt vaak met hoge noteringen vermeld in wijngidsen. Wijnschrijver Harold Hamersma gaf de Tougri (2019) maar liefst een 9-!

Proefpakket Bonnet-Huteau

Wijnmaker Jean-Jacques Bonnet

Chris Alblas volgt het domein al jarenlang en proeft de stijgende lijn. Les Bonnets Blancs, Muscadet de Sèvre et Maine sur lie, is een absoluut schoolvoorbeeld zoals een Muscadet moet zijn: ingetogen, subtiel, granny en citrus, mineralig en strak droog. Enige rondheid dankzij de rijping op de lie. Sinds vorig jaar wordt er ook een bijzondere blend gemaakt met de naam Tougri bestaande uit pinot gris, sauvignon gris en een klein deel chardonnay. Verrassende wijn: geurig, zowel floraal als kruidig, zacht mondgevoel. De derde wijn in deze selectie is een soepele, fruitige rode wijn van twee druivenrassen: cabernet franc en côt. De hebben een laag sulfietgehalte (Tougri 18 mg/l, Muscadet 54 mg/l en Cabernet-Côt 25 mg/l) en alcoholpercentages rond de 12%.

Op www.lekkerewijn.shop is een proefpakket te bestellen met zes flessen (van elke wijn twee flessen) voor € 70,00 franco thuis.

Vincent Pineau (partner sinds 2018), Jean-Jacques en Rémi Bonnet