Château de L’Hospital: verfijnde witte Graves/Bordeaux

door | 14 mei 2021 | importeurs

Wijnhuis

Château de L’Hospital ligt in het plaatsje Portets, 24 kilometer ten zuiden van de stad Bordeaux, in de Graves Appellation. Het is een historisch en monumentaal neo-klassiek Château. Het is in 1780 gebouwd voor Jacques de l’Hospital, een adviseur van de koning.

Château de L’Hospital, A.O.P. Graves blanc 2019

Drie hectare is aangeplant met sauvignon blanc en sémillon blanc. De plachtdichtheid bedraagt 5.500 stokken per hectare. De bodem bestaat uit klei/gravel op een kalksteen bodem.

Oogstjaar 2019 is een assemblage van 65% sauvignon blanc en 35% sémillon blanc. De druiven werden in augustus/september 2019 met de hand geplukt en in kleine kratten vervoerd om beschadiging van de druiven te voorkomen. De opbrengst per hectare bedroeg 45 hl.  De vergisting van de most vindt voor 50% plaats in temperatuur gecontroleerd roestvrij stalen tanks en voor 50% in barriques, waarvan jaarlijks 30% wordt vernieuwd. De wijn rijpt gedurende negen maanden op de lie. Het oogstjaar 2019 is in september 2020 gebotteld.

Deze klassieke witte Bordeaux is zacht en fruitig van smaak, met een mooie licht filmende afdronk. Hij heeft de typerende aromatische complexiteit van een witte Graves.

Online te bestellen: www.lekkerewijn.shop tijdelijk voor € 13,95 per fles

https://www.lekkerewijn.shop/webshop/2019-Ch%C3%A2teau-de-LHospital-AOP-Graves-p348955185