Wijn uit Amsterdam nu te koop door het hele land bij HEMA

door | 16 mei 2021 | Geen categorie

he he, dat werd tijd: witte wijn en rosé van Chateau Amsterdam verkrijgbaar bij HEMA

Het HEMA wijnschap, dat gevuld is met wijnen uit bekende landen als Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, heeft er nu een heel bijzonder wijnhuis bij: Chateau Amsterdam. Twee wijnen, ‘He he’ wit en ‘Poeh poeh’ rosé, geproduceerd van druiven uit Europa in een urban winery in Amsterdam Noord.

Hollands trots
Bij HEMA vind je de lekkerste wijnen uit verschillende landen en wijngebieden en dat ook nog voor een goede prijs. De laatste trends op wijngebied worden scherp in de gaten gehouden en het wijnassortiment wordt zorgvuldig aangevuld en bijgewerkt. Omdat Lisan Jonker, wijninkoper van HEMA, even oplettend was als altijd, stuitte ze op de bijzondere wijnmakerij Chateau Amsterdam: “Een echte Amsterdamse urban winery die zich bevindt in een fabriekshal aan de oevers van het IJ. Deze mooie samenwerking zorgt voor een stukje Hollands trots in het HEMA wijnschap.”

Chateau Amsterdam is een modern familiebedrijf, opgericht door vader en zoon. Door nauw samen te werken met boeren uit heel Europa en de druif te verplaatsen in plaats van de fles, brengen zij het productieproces dichter bij de mensen. Tom Veugen van Chateau Amsterdam: “Wijn maken op neutrale grond geeft de unieke kans om alle druivenrassen, landen en stijlen samen te brengen onder één dak. Dit stelt ons in staat om te kunnen innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen. Samen met Lisan hebben we twee unieke wijnen ontwikkeld.”

‘He, he..’
Hè hè, gevonden, de witte wijn die iedereen lekker vindt. De druiven voor deze witte wijn komen van bevriende druivenboeren uit Abruzzo in Italië, Pfalz in Duitsland, Valencia in Spanje en Groesbeek, Nederland. De wijn is mooi droog, fris fruitig, met een zachte afdronk. € 7,50 per fles.

‘Poeh, poeh..’
Poeh poeh, daar ben je aan toe, een glas heerlijke rosé. De druiven in deze rosé worden geteeld in de Pfalz in Duitsland en Valencia in Spanje. De ideale terras rosé, zwoel, sappig en dorstlessend. € 7,50 per fles.

Over Chateau Amsterdam
Geen wijngaard in de buurt te bekennen, maar één stap over de drempel van Chateau Amsterdam – verscholen in een voormalige machinefabriek aan het IJ – en je waant je in een wijn walhalla. Fermenterende druiven, metershoge RVS tanks, rijen houten vaten en een gezellig proeflokaal waar je een glas wijn zo uit het vat tapt.

Wijn, gemaakt in de stad, voor de stad. Een trend die is overgewaaid uit Amerika, waar vrijwel elke stad zijn armen heeft geopend voor urban wineries. In Europa zijn er een paar, in Nederland is Chateau Amsterdam de eerste.

In 2018 kwamen de eerste 6000 flessen op de markt. Inmiddels produceert team Chateau meer dan 80.000 flessen ‘Amsterdamse wijn’, verdeeld over drie verschillende productlijnen.