Nieuwe generaties ontdekken Sherry

door | 1 sep 2021 | Nieuws


Proef Sherry wijnen op evenementen en in wijnbars in Nederland

Je kun er dit jaar haast niet meer om heen, Sherry staat weer in de spotlights en is te proeven in wijnbars en op evenementen. De wijnmakers van D.O. Sherry blikken al met trots terug op de fantastische start van de door Europa gefinancierde campagne op de Nederlandse markt en kijken uit naar de komende evenementen voor wijnprofessionals en consumenten.

Dat de millennial trendgevoelig is, dat is bekend. Regelmatig omarmt de leeftijdsgroep 25-35 jaar een nieuw drankje, de ene keer een luxe spirit en dan weer een low alcohol biertje. Met de promotie van Sherry Wijnen op de plaatsen waar ze graag komen, zoals wijnbars en evenementen, laten de producenten hen graag kennis maken met de verschillende smaken van Sherry en haar oorsprongsbenaming. Sherry biedt een range van super dry tot verleidelijk zoet en alles er tussen. Ook is sherry uitstekend te mixen met mineraalwater, jus d’orange of tonic waardoor een verfrissende cocktail ontstaat. Deze toepassingen zijn te proeven op komende events waar Sherry aan deelneemt.

D.O. Sherry presenteert zich van 20 t/m 22 september op Gastvrij Rotterdam aan professionals en daarna op de allereerste editie van The Art of Drinks in Amsterdam op 30 oktober aan millenials en op 31 oktober en 1 november aan professionals. Dit nieuwe evenement draait volledig om de mooiste dranken, waarbij Sherry wijnen wederom haar diversiteit laat zien met onder andere Sherry cocktails. Verbreed je kennis en smaak met hulp van Sherry Educator Karel Klosse en proef de diversiteit van Sherry Wijnen tijdens verschillende masterclasses.

Gedurende de hele maand september is Sherry de trotse partner van de Nationale Restaurant Week. Sherry wijnen zijn zo divers waardoor ze ideaal zijn om te foodpairen met mooie gerechten. Zo hopen de wijnmakers bezoekers en restaurateurs te inspireren en te stimuleren om meer van Sherry wijnen te genieten. Via de reserveringsbevestiging van aangesloten restaurants en de nieuwsbrief van de Nationale Restaurant Week maken consumenten kans op een luxe Sherry diner voor twee.

En daar blijft het niet bij. Tijdens de jaarlijkse Internationale Sherry week van 8 – 14 november serveren ongeveer 25 wijnbars door heel Nederland een speciale Sherry wine flight van 3 verschillende wijnen. De gepresenteerde wijnen verschillen per wijnbar, dus bij elke wijnbar word je opnieuw verrast.

Wil je nou precies weten waar je de heerlijkste Sherry’s kunt proeven? Volg dan de wijnmakers op Instagram @sherrywijnen of kijk op www.ontdeksherry.nl

Over de Consejo Regulador        
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen.