Neleman wijnen nu ook verkrijgbaar bij JUMBO

door | 7 sep 2021 | Nieuws

Sinds deze maand heeft supermarktketen Jumbo in alle ruim 700 vestigingen in Nederland en België maar liefst 6 biologische wijnen van Neleman in het schap staan. In de Jumbo Foodmarkten en Jumbo City winkels staan zelfs 8 verschillende Neleman wijnen op de wijnafdeling. Hiermee wordt Good wine to save the world wel heel toegankelijk.

Oog voor duurzaamheid
Derrick Neleman, oprichter van Neleman – inmiddels een coöperatie met meer dan 2600 leden – is er supertrots op dat deze samenwerking tot stand is gekomen: “Jumbo is een onderneming met oog voor duurzaamheid. Daarin viel nog wat te winnen in het wijnschap, en specifiek met Spaanse wijnen. Dan kun je niet om ons heen.” De wijnen hebben een uniek label dat bestaat uit twee grafische poppen. Die staan voor vriendschap, maar ook voor samen: samenwerken met de natuur, samen een bijzonder moment vieren met een glas wijn, en samen de wereld mooier maken.

Primeur: climate footprint

Derrick Neleman: “Er is werk aan de winkel qua verduurzaming van de wijnwereld, het gaat te langzaam. Zeker in de supermarkten. Daarom is het echt goed nieuws dat onze biologische wijnen nu in alle Jumbo winkels te koop zijn. We maken ze in ons eigen wijnhuis bij Valencia, bio, vegan, geen toevoegingen, puur natuur. Jumbo heeft bovendien een primeur met onze wijn: op deze serie van Neleman staat als eerste onze climate footprint vermeld.  Met hulp van CarbonCloud brengen we onze CO2-uitstoot in het complete productieproces in kaart. Zo monitoren we waar we nog stappen kunnen zetten. Van compenseren – wat we nog steeds blijven doen door bomen te planten – naar reduceren, en op termijn zelfs CO2-positief worden, dat is onze uitdaging. En we roepen alle stakeholders in de wijnbranche op om met ons mee te doen.”

Ook Bart Schilperoort, Senior Assortimentsmanager Wijn bij Jumbo is blij met Neleman op ‘zijn’ wijnschap: “Met de introductie van Neleman wijnen voegen we een mooie selectie smaakvolle wijnen van hoge kwaliteit toe aan ons ruime assortiment. Tegen een aantrekkelijke prijs. Natuurlijk sluiten ook de passie van Derrick Neleman voor biologische wijn en zijn ondernemerschap perfect aan bij Jumbo!”

De nieuwe serie Neleman wijnen bij Jumbo bestaat uit:
Neleman Verdejo (wit)
Neleman Macabeo Chardonnay (wit)
Neleman Tempranillo (rosé)
Neleman Cava Brut (Spaanse mousserende wijn)
Neleman Tempranillo (rood)
Neleman Garnacha (rood)

De andere twee wijnen die in de Jumbo City winkels en in de Jumbo foodmarkten liggen, zijn Neleman Signature Chardonnay Verdil (wit) en Neleman Signature Monastrell Tempranillo (rood). Prijzen variëren van €5.99 tot €9.95 per fles.

Over Neleman
Neleman maakt wijnen die 100% biologisch en 100% vegan zijn. Met liefde, met nieuwe technieken, met gevoel voor design én met een boodschap: drink biologische wijn. Want biologische wijnbouw, zonder gif en toevoegingen, levert fantastische wijnen op, jubelende recensies en vooral een mooiere wereld. Neleman is register-wijnhandelaar van de KVNW, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren. Voor meer informatie klik hier.