D.O. Sherry Wijnen verwelkomt haar nieuwste ambassadeurs

door | 15 nov 2021 | Nieuws


Op een leuke manier kennis maken met Sherry Wijnen

D.O. Sherry Wijnen presenteert met trots twee nieuwe Sherry Ambassadeurs, die zich dit jaar verbinden met D.O. Sherry wijnen en hun bevindingen en kennis delen. De regio met beschermde oorsprongsbenaming verwelkomt India Donisi en Annemiek Hummelink als haar nieuwe ambassadeurs. Samen brengen zij Sherry wijnen online onder de aandacht en zetten Sherry Wijnen op een informatieve, doch leuke manier op het voetstuk wat het verdient.  Benieuwd naar hun verhaal en de Sherry Wijnen? Lees dan hier verder:

India en Annemiek duiken in de veelzijdige wereld van D.O. Sherry Wijnen en delen al hun bevindingen op hun Social Media kanalen. Ze laten de veelzijdigheid van de verschillende Sherry wijnen zien, testen Sherry cocktails en koken de lekkerste recepten met Sherry. Via deze weg maken ze Sherry Wijnen bekend onder een groot en jonger publiek.

U zult misschien denken, waarom Sherry Wijnen? Het is een prachtig product dat meer aandacht verdient. Vooral omdat de veelzijdigheid die deze wijn te bieden heeft eindeloos is. Er worden verschillende stijlen geproduceerd van strak droog tot verleidelijk zoet, dus er is altijd voor elk wat wils. Sherry kan net als alle andere wijnen op verschillende momenten gedronken worden. Het is de perfecte basis voor vele cocktails en is dé verrassende wijn-spijscombinatie. Maak kennis met de echte Sherry ambassadeurs en laat je inspireren en verrassen met de leukste tips hoe te genieten van Sherry Wijnen.

Annemiek vindt het heerlijk om steeds meer te leren over wijn, al helemaal nu ze sinds kort ambassadeur is voor Sherry wijnen. Een glas wijn drinken is dan ook een van haar favoriete dingen om te doen en het is vooral de veelzijdigheid wat haar zo aanspreekt aan Sherry Wijnen. “Ik heb heel veel zin om me de komende maanden te verdiepen in D.O. Sherry Wijnen. Mijn kasten staan vol met verschillende soorten mooie Sherry Wijnen en ik kan niet wachten om ze te proeven, te beschrijven en te delen. Je kunt er heerlijke cocktails mee maken (die ga ik ook delen!) en het is een ware toevoeging aan de smaak van eten. Dus zet die zintuigen aan en volg me op mijn Sherry reis.”

India Donisi is in de wijnwereld beter bekend als Winespicegirl. Al vroeg in haar leven ontwikkelde ze een grote interesse in wijn. Na een aantal wijncursussen, de vinologenopleiding aan de Wijnacademie, jarenlang werk als sommelier en WSET 3, die ze met merit behaalde, is ze een ware wijnkenner. Met haar internationale platform Winespicegirl, gelanceerd in 2020, inspireert ze een breed publiek om wijn een kans te geven. Haar passie voor Sherry is in de loop der jaren langzaam gegroeid en toen India in juni 2021 met Pitch PR naar Jerez reisde, wist ze het zeker: “Ik ben een enorme Sherry-fan! Grote eer dat ik gevraagd werd om Sherry ambassadeur te worden. Ik zal deze rol met veel liefde vervullen en kijk ernaar uit om mijn publiek te inspireren met de verscheidenheid van Sherry Wijnen”.

Nieuwsgierig geworden? Volg Annemiek en India via hun Social Media kanalen voor hun bevindingen, kennis en winacties van Sherry: @annemiekhummelink @winespicegirl

Over de Consejo Regulador   
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen. Kijk voor meer informatie op www.ontdeksherry.nl

WineParis Vinexpo 2023