Cap Classique wordt dé bubbel voor de feestdagen

door | 17 nov 2021 | Geen categorie

Beste alternatief voor schaarse Champagne

Kom proeven in pop-up bar bij The Grand in Amsterdam

In de meeste landen staat mousserende wijn het hele jaar door op het boodschappenlijstje, maar in Nederland gaat men met name weer een beetje nadenken over een feestelijke bubbel als het december wordt. Wist je dat er in Zuid-Afrika fantastische mousserende wijn wordt gemaakt op dezelfde wijze als Champagne, genaamd Cap Classique? Franse wijnhuizen geven aan dat het moeilijk wordt om dit jaar een fles bubbels te scoren als gevolg van de Coronapandemie en een tekort aan champagneflessen. Om die reden biedt Cap Classique het ideale alternatief als het gaat om kwaliteit en smaak, terwijl het ook nog eens zeer betaalbaar is. 

Precies vijftig jaar geleden was Wijnhuis Simonsig uit Stellenbosch de eerste in Zuid-Afrika die volgens méthode traditionelle een mousserende wijn produceerde en andere wijnhuizen volgden snel. Zuid-Afrikaanse wijnmakers zijn inmiddels anno 2021 zeer goed in het maken van mousserende wijn van hoge kwaliteit en produceren net zo’n topkwaliteit bubbel als de grote en bekende wijnhuizen in de Champagnestreek van Frankrijk. Cap Classique wordt geproduceerd volgens de traditionele methode met een tweede gisting in de fles en minimaal 12 maanden voordat de fles van het bezinksel ontdaan wordt. Meestal gebruiken de Zuid-Afrikaanse producenten dezelfde druiven als in Frankrijk, namelijk Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, maar af en toe kom je ook een fantastische Cap Classique tegen gemaakt van Chenin Blanc of een andere verrassende druif.

Cap Classique Pop Up Bar

Benieuwd naar deze Zuid-Afrikaanse bubbel? Van 19 t/m 21 november verzorgt Wines of South Africa samen met Hotel Sofitel Legend The Grand de zeer unieke Cap Classique pop-up bar in De Library ‘Or’. De bar is geopend op vrijdag 19 november van 18:00 -23:30, zaterdag 20 november van 16:00-23:30 en op zondag 21 november van 16:00-21:00. Een uitgelezen kans om zelf verschillende Cap Classique wijnen te proeven, meer te leren en alvast inspiratie op te doen voor de feestdagen!

Over WoSA

WINES OF SOUTH AFRICA (WoSA) is een non-profitorganisatie die de export van alle Zuid-Afrikaanse wijn naar belangrijke internationale markten promoot. Naast het hoofdkantoor in Stellenbosch, Zuid-Afrika  heeft WoSA ook kantoren in Johannesburg, Engeland, Canada, USA, Zweden, China, Nederland en Duitsland.

Ga voor meer informatie naar www.wosa.co.za of neem contact met ons op via

www.Twitter@WOSA_ZA 

www.Instagram@wosa_za 

www.Facebook@facebook.com/wosasouthafrica 

PERSBERICHT PITCH COMMUNICATIE & PR