3.000 MEDE-EIGENAREN STEUNEN VERDUURZAMING WIJNWERELD

door | 2 dec 2021 | Nieuws

NELEMAN WIJN VERZAMELT RECORDBEDRAG VIA SHAREFUNDING

Bio-wijnproducent Neleman haalde een recordbedrag van €5 miljoen op met behulp van sharefunding. Dankzij deze innovatieve vorm van financieren, heeft het bedrijf van ondernemer Derrick Neleman nu 3.000 mede-eigenaren. Het geld wordt gebruikt om een bottelarij in Spanje over te nemen en daar de gehele keten van druif tot fles, korter, efficiënter en vooral duurzamer te maken, waarbij Neleman de productieketen in eigen beheer krijgt. Voor de drie sharefundingrondes, maakte het bedrijf gebruik van Eyevestor.com.

Community van stakeholders

Steeds meer organisaties zien de kracht van het betrekken van stakeholders als mede-eigenaars. Financieren met inzet van het aandelenkapitaal geeft meer vrijheid en meer mogelijkheden. Neleman is zo’n organisatie, die via het innovatieve platform Eyevestor.com hun community van stakeholders heeft uitgenodigd tot co-ownerschap. Deze groep heeft vertrouwen in de plannen en draagt de ondernemer en zijn ambities een warm hart toe. Via Eyevestor kunnen betekenisvolle startups, scale-ups en MKB-bedrijven hun aandelen digitaliseren. Hiermee wordt het zelf ophalen van kapitaal laagdrempelig – en dat werpt z’n vruchten af.

Grote stap richting verduurzaming

Derrick Neleman, wijnmaker, oprichter en eigenaar van de Neleman Coöperatie: “We zijn erg blij met het resultaat van deze sharefunding-actie. Geweldig dat we nu dankzij onze community een grote stap richting verdere verduurzaming van de branche kunnen zetten. En we gaan door. Ons doel is om in 2023 de achterban verder te vergroten naar 10.000 mede-eigenaren. Dan kunnen we een nog sterkere invloed uitoefenen op de internationale wijnwereld om sneller te verduurzamen. Want dat is waar het ons uiteindelijk om draait: wijn die zodanig wordt geproduceerd dat niet alleen de consument, maar ook de planeet er blij van wordt!”

Over Neleman Organic Vineyard Coöperatie UA

Neleman Organic Vineyard Coöperatie UA is het wijnbedrijf van Derrick Neleman, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van 2020. Het wijnhuis en de wijngaarden liggen in Casas del Rey, een van de hoogstgelegen gebieden in de regio Parque Natural de las Hoces del Cabriel, deels Unesco Biosfeerreservaat. Duurzaamheid staat hoog op de agenda en  tegenwoordig maakt Neleman ook biowijn in andere Spaanse wijnregio’s als Rioja, Ribera del Duero en Navarra én daarnaast in Frankrijk en Italië. Zie ook www.neleman.org

Over Eyevestor

Eyevestor is een belangrijke, Nederlandse pionier op het gebied van sharefunding. Het innovatieve platform is opgericht in 2019 en biedt organisaties de mogelijkheid hun eigen vermogen op een laagdrempelige manier te plaatsen, te digitaliseren en te verhandelen. De community bestaat zowel uit investeerders als ondernemers en vormt het startpunt voor het samen bouwen aan de succesvolle groei van een bedrijf. Zo worden stakeholders, ambassadeurs. Eyevestor faciliteert duurzame circulaire relaties en draagt als marktplaats bij aan zowel financiële vrijheid als liquiditeit in het aandelenkapitaal. Er zijn momenteel zo’n 12.000 gebruikers actief met rond de €14 miljoen in meer dan 60 Eyeventures. Zie ook eyevestor.com

WineParis Vinexpo 2023