Nieuwe wetgeving voor Alsace Wijnen

2021 stond voor de Alsace in het teken van innovatie en communicatie. Hoogtepunten zijn de grootschalige en succesvolle digitale editie van Millésimes Alsace eerder dit jaar, én een recente ontwikkeling op het gebied van wetgeving: vanaf oogstjaar 2021 is het verplicht om het suikergehalte op het etiket te vermelden.

De nieuwe wet geldt voor stille wijnen met de aanduiding AOC Alsace of Vin d’Alsace. Het is de bedoeling dat deze nieuwe regelgeving zorgt voor meer duidelijkheid en transparantie rondom de smaak van Alsace wijnen. Hierdoor wordt het kiezen van Alsace wijn een stuk makkelijker voor consumenten en professionals.

Duidelijke indicatie op achterkant van de fles

Volgens Europese regelgeving moet het suikergehalte op een van de volgende manieren op het achteretiket van de fles weergegeven worden:

 Optie 1. Door het gebruik van een van de volgende toepasselijke termen:

  • Sec/Dry: maximaal suikergehalte van 4 g/l
  • Demi-sec/Medium-dry: suikergehalte tussen 4 g/l en 12 g/l
  • Moelleux/Mellow: suikergehalte tussen 12 g/l en 45 g/l
  • Doux/Sweet: minimaal suikergehalte van 45 g/l   

Optie 2. Door het gebruik van een schaal met indicatie, bijvoorbeeld:



Meer specifieke informatie is te vinden in het EU-reglement (Bijlage XIV, Aanduiding van het suikergehalte)

Dit bericht is geplaatst in Internationaal. Bookmark de permalink.