Alhoewel Champagne schaars wordt, zijn er altijd nog pareltjes te vinden

door | 26 dec 2021 | Geen categorie

Zeldzame Henriot Champagnes uit 1959, 1971 en 1981 bij Wijnkooperij de Lange

Het jaar 2021 was een moeilijk jaar voor Champagne, geteisterd door vorst en meeldauw was de opbrengst in sommige streken erg laag. Ook klimaatverandering en de COVID-19 crisis hebben impact op de verkrijgbaarheid van Champagne. Gelukkig maar dat Champagne huizen altijd wat bijzondere jaargangen achter de hand houden, en zo kon Wijnkooperij de Lange aan de hele bijzondere millésimes van Henriot komen, waaronder een magnum uit 1959 voor 4.995 euro!

Champagne verkoop Nederland      

Ondanks dat de algehele Champagne verkoop in 2020 is gedaald met 17%, blijken Nederlanders juist meer Champagne te zijn gaan drinken. In ons land zijn afgelopen jaar bijna 3 miljoen flessen geopend, waaronder ook steeds meer bijzondere flessen, zodat Nederland opeens meetelt als elfde land qua Champagne drinkers. Goed nieuws voor Wijnkooperij de Lange die zeldzame flessen in het assortiment heeft. Zelfs deze vaak exclusieve kostbare pareltjes worden snel verkocht.

Unieke en zeldzame Champagne van ‘Grande Marque’ huis Henriot 
Wijnkooperij de Lange beschikt over een sensationeel assortiment van Champagne Henriot. De serie Les Mémoires met champagnes uit 1959, 1971 en 1981 is erg gewild, waaronder de Cuvée des Enchanteleurs 1959, een blend van zes cru’s van Henriot. Deze flessen werden gedurende decennia in de kelders bewaard. Gilles de Larouzière Henriot, 8e generatie, en Alice Tétienne, keldermeester van het huis, selecteerden speciaal voor dit jaar de Cuvée des Enchanteleurs 1959. Elke fles werd individueel geproefd en vervolgens manueel gedegorgeerd. Dit met respect voor de traditionele methode, die een zeer speciale expertise vereist. Na enkele maanden rust, ligt er nu een prachtige fles met lange geschiedenis en ervaring.

Naast de Les Mémoires serie, is er ook veel vraag naar de Les Réserves serie, met jongere jaargangen varierend van 1996 tot 2003. Voor meer informatie zie: https://www.wijnkooperijdelange.nl/Wijnmakers/Champagne-Henriot-Reims/