Een terugblik op een alsnog prachtig jaar voor D.O. Sherry Wijnen

door | 27 dec 2021 | Geen categorie

Sherry Wines – Cheers (pitchpr)

Het eerste campagne jaar gefinancierd met hulp van de Europese Unie

“Geef Sherry een kans!”, was de kop die begin dit jaar bij de rubriek Nieuws & Trends in het magazine Proef van Gall en Gall stond. Tevens een zin die het afgelopen jaar aan veel mensen is voorgelegd. Dankzij de campagne gericht op professionals en wijnliefhebbers, die is gefinancierd met hulp van de Europese Unie, kun je er niet meer omheen; “Sherry is back!” Door succesvolle evenementen is de Spaanse wijn bij steeds meer generaties ontdekt en geliefd. Daarom een korte terugblik op alle leuke gebeurtenissen van afgelopen jaar met D.O. Sherry Wijnen.

Met ‘De Sherry Show’ zorgde het gebied met beschermde oorsprongsbenaming voor een succesvolle aftrap midden in de lockdown. Een live uitzending volledig in het teken van Sherry Wijnen vanuit de Balie in Amsterdam voor meer dan 200 wijnprofessionals, journalisten en liefhebbers. De versoepelingen begin juni zorgden ervoor dat er weer culinaire gerechten met bijpassende wijnen op locatie geproefd konden worden. Naar aanleiding hiervan organiseerden D.O. Sherry Wijnen een exclusieve lunch bij restaurant MOS* in Amsterdam. De kookboekwinkel van Mevrouw Hamersma was het decor van een heus Sherry azijnen diner met toelichting van ‘De Grote Hamersma himself’.

Proeven, proeven en nog eens proeven        
Met klassieke wijnspijs, maar ook cocktail samplings (her)ontdekten journalisten en bloggers de veelzijdigheid van Sherry Wijnen. Naast dat er activiteiten in Nederland plaats vonden kregen verschillende wijnjournalisten de kans om voor een paar dagen samen af te reizen naar het oudste wijngebied van Spanje: Jerez. Ze bezochten meerdere bodega’s, proefden talloze Sherry wijnen met mooie spijs combinaties.

Eind september was het zo ver, na bijna 2 jaar was het eindelijk tijd voor de eerste grote live horecavakbeurs, namelijk Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Drie dagen lang konden liefhebbers en professionals vrijblijvend verschillende varianten proeven in de riante stand van D.O. Sherry Wijnen en Azijnen. Dankzij meerdere masterclasses onder leiding van Sherry Educator Karel Klosse is de veelzijdigheid van D.O. Sherry wijnen weer (her)ontdekt.

September was tevens het decor van de Nationale Restaurant Week waar D.O. Sherry Wijnen trotse partner van was. Door reserveringen te maken kon je 5 keer kans maken op een volledig verzorgd Sherry diner voor 2 personen bij Restaurant Zoldering. De gelukkige winnaars zijn al benaderd! 

Nieuwe ambassadeurs     
Met trots kondigde D.O. Sherry Wijnen afgelopen oktober aan dat zij twee nieuwe ambassadeurs tot zich binden, namelijk India Donisi, beter bekend als Winespicegirl & Annemiek Hummelink. Samen brengen zij Sherry Wijnen online onder de aandacht bij een groot en jonger publiek en zetten Sherry Wijnen op een informatieve, doch leuke manier op het voetstuk wat het verdient. Benieuwd naar hun verhaal en de Sherry Wijnen? Neem dan een kijkje op hun social media kanalen.

De eerste editie van “The Art of Drinks”         
Het weekend van 30 oktober t/m 1 november stond D.O. Sherry Wijnen in de Gashouder Amsterdam voor de eerste editie van ‘The Art of Drinks’. Een totaal nieuw evenement geheel gewijd aan de mooiste dranken. Vandaar dat D.O. Sherry wijnen ook hier aanwezig was om het publiek te laten genieten van de diversiteit van Sherry Wijnen met o.a. Sherry Cocktails.

Sherry wine flights in 21 wijnbars door heel Nederland    
Het laatste event wat dit jaar plaatsvond was de Sherry Wine Bar Week van 8 t/m 14 november. Meer dan 20 wijnbars in Nederland serveerden een speciale ‘wine flight’ met diverse stijlen Sherry Wijnen. Het was dé week waar Sherry fans met elkaar werden verenigt door dezelfde liefde.

Al met al een bewogen en succesvol eerste jaar voor D.O. Sherry Wijnen. Benieuwd naar meer informatie? Kijk dan op de website www.ontdeksherry.nl 

Over de Consejo Regulador        
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen. Kijk voor meer informatie op www.ontdeksherry.nl 

GENIET, MAAR DRINK MET MATE