Nieuwe no & low drankenbeurs NABLAB 1 jaar uitgesteld naar April 2023

door | 29 dec 2021 | Nieuws

“Teveel onzekerheden voor lancering groot internationaal event”

Initiatiefnemers RAI Amsterdam en Servicecentre4Hospitality hebben deze week besloten het geplande event NABLAB met één jaar uit te stellen. De aanvankelijk op 4 en 5 april geplande vakbeurs zou het eerste Europese evenement voor professionals met 100% focus op “no & low alcoholische dranken” worden. Onder de huidige omstandigheden en met alle onzekerheden voor de komende maanden heeft de organisatie in goed overleg met de partners besloten de eerste editie een jaar uit te stellen naar 2023. https://www.nablab.eu/

Directeur Food Horecava en mede organisator Carlijn Groen- Wijnmalen: “Weloverwogen en in goed overleg met alle betrokken organisaties en partners hebben we dit besluit moeten nemen. Met name bij grote, internationale exposanten bestaat de behoefte om maandenlang vooruit te kunnen plannen.” Charles van Goch van Hospitality Synergy Group: “Met de huidige vooruitzichten is er te weinig houvast om komend voorjaar een evenement op deze schaalgrootte te kunnen organiseren. Ook richting Horeca en aanverwante branches vinden wij dit niet het juiste momentum. Zeker met de dreun van afgelopen weekeinde ligt de focus van ondernemers en leveranciers op een totaal ander vlak en wij wensen hier iedereen succes mee”.

Met deze nieuw vakbeurs was het de intentie om komende april initiatieven te bundelen op het gebied van nul punt nul en laag houdende bier- wijn- en spirits industrie. De organisatie had al vanaf mei dit jaar contact met tientallen producenten variërend van start ups tot multinationals. Locatie voor NABLAB 2022 zou SugarCity Events zijn. Een voormalige suikerfabriek getransformeerd tot eventlocatie van 8.000 vierkante meter.

Over Servicecenter4Hospitality
Servicecenter4Hospitality beheert en ondersteunt diverse internationale netwerken en evenementen voor bedrijven en professionals actief in de Europese Hospitality industrie. Zij onderhouden en stimuleren contacten via verschillende labels en initiatieven, streven continu naar verbetering en verbinding van de industrie door gelijkgestemde professionals de mogelijkheid te bieden om ideeën uit te wisselen, zaken te doen en kennis te delen. Ze onderhouden met meer dan 12.500 horecaprofessionals in heel Europa contact, met de belangrijkste focus op vier sectoren: Hotel, Onderwijs, Foodservice en Catering. https://servicecenter4h.com/

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Zij organiseert evenementen in binnen- en buitenland en exploiteert het RAI Convention Centre in Amsterdam aan de Zuidas. RAI Amsterdam verwelkomt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers tijdens circa 500 evenementen, waaronder beurzen, congressen, corporate events en andere evenementen. Daarnaast levert de organisatie evenement gerelateerde diensten aan organisatoren, exposanten en bezoekers. https://www.rai.nl/