Het nieuwe alcoholvrije genieten

door | 6 jan 2022 | Geen categorie

Persbericht

Ervaar kwaliteit zonder compromissen met Jukes Cordialities

Dankzij de uit Groot Brittannië overgewaaide trend ‘Dry January’ staat de eerste maand van het nieuwe jaar volledig in het teken van het proberen van nieuwe dingen. De bijzondere alcoholvrije drankjes van Jukes Cordialities, gemaakt op basis van biologische appelciderazijn, mogen dan niet ontbreken. Door Harold Hamersma uitgeroepen tot beste alcoholvrije alternatief op wijn is dit unieke drankje het proeven waard. Het is dan ook niet gek dat het aantal (sterren)restaurants dat gebruik maakt van Jukes, niet meer op twee handen te tellen zijn.

Het brein achter Jukes
Het verhaal van Jukes begint bij de bekende Britse wijnschrijver Matthew Jukes, die op een dag samen met compagnon Jack Hollihan aan het mijmeren was over het gebrek aan serieus verantwoorde, maar vooral ook smakelijke alcoholvrije drankjes op de markt. Dit was de start van een ontdekkingsreis op zoek naar een gezonde, smaakvolle, alcoholvrije drank die uitstekend samengaat met verschillende gerechten.

Matthew is al 30 jaar actief in de wijnwereld en heeft zijn dranken ontwikkeld met behulp van zijn olfactorische (oftewel reuk-zintuigelijke) expertise. Hij streeft naar de perfecte oplossing wanneer iemand ervoor kiest geen alcohol te drinken. Het belangrijkste voor hem in de ontwikkeling van zijn alcoholvrije dranken was dat hij niet wilde inleveren op de smaak, zoals vaak wel gebeurt bij de productie van bijvoorbeeld alcoholvrije wijn.

Bijzondere ingrediënten
Wat Jukes zo bijzonder maakt zijn de ingrediënten, waarbij biologische appelciderazijn de “ruggengraat” vormt van de drankjes. Dit hoofdingrediënt zorgt voor droogheid, lengte en een fijn mondgevoel waardoor het een geweldige begeleider vormt voor gerechten. Elke Jukes bevat fruit, groente, verse en gedroogde kruiden, specerijen en zelfs bloemen. Het bijzondere is dus dat het geen wijn of bier is waar alcohol uitgehaald is, of een spirit dat wordt nagemaakt; het is een totaal nieuw drankje dat door de samenstelling van ingrediënten perfect te combineren is met eten.

Duurzaamheid hoog in het vaandel
Bij Jukes staat milieubewustzijn centraal. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame, natuurlijke ingrediënten en niets wordt verspild. Alle bijproducten worden gerecycled en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Dit resulteert erin dat er een mogelijkheid is dat de flesjes een natuurlijk bezinksel bevatten en dat de kleuren van sommige flesjes lichter zijn dan anderen, wat volkomen natuurlijk is.

De Jukes drankjes
Een doos van 9 flesjes kost €49,95 retail prijs. Één flesje Jukes is goed voor twee glazen van 125-150 ml, dit is gelijk aan het formaat van een wijnglas. Daarnaast bevat 1 portie Jukes slechts 18 calorieën of zelfs minder. Een leuke feitje: de Jukes drankjes hebben een random cijfervolgorde. Niemand behalve Matthew Jukes zelf weet waarom dit de volgorde van de drankjes is, en waarom juist deze cijfers zijn gebruikt.

Jukes 5: ‘The Crisp White’
Citroen, peer, groene appel, komkommer, kruisbes en grapefruit en met de toevoeging van zorgvuldig geselecteerde groenten, geurige kruiden en bloemen.

Jukes 1: ‘The Rich White’
Een blend van perzikbloesem, verfrissende komkommer, pruimen, zure appels en ananasschil. Dit is een geurige drank, vol van smaak, met een lange, pittige, met citroenschil getinte afdronk.

Jukes 8: ‘The Rosé’
Meloen, granaatappel, peer, rabarber en appel, met de zorgvuldige toevoeging van groenten en andere kruiden en specerijen die bijdragen aan een rijke smaak en verfijning. Er is een lichte ziltigheid.

Jukes 2: ‘The Bright Red’
Een mix van veenbessen, zure kersen, bosbessen, granaatappels, rode appels en frambozen en met de toevoeging van aardse groenten, geurige kruiden en zwoele specerijen.

Jukes 6: ‘The Deep Red’
Zwarte bessen en bramen, frambozen, aardbeien en pruimen die een extra dimensie en diepte in de smaak geven.

Op de website www.jukescordialities.nl  vind je meer informatie, waaronder recepten die perfect matchen met de drankjes van Jukes.