Festival TREK bezoekt acht stadsparken in het zevende seizoen

door | 2 mrt 2022 | Nieuws

Foto-credits: Peter Lodder fotografie

Grootste rondreizende food festival van Nederland

Komend festivalseizoen zal Festival TREK neerstrijken in acht stadsparken in Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Nijmegen, Den Bosch, Amsterdam, Den Haag en nieuw dit jaar: Tilburg. De parken worden – naar inmiddels vertrouwd recept – een weekend lang omgetoverd tot een gezellig Bourgondisch dorp met de beste foodtrucks en diverse bars. Zo staan er op het festivalterrein een Gemeentehuis, kerk, theatertent en verschillende kermisklassiekers. Het brede aanbod entertainment bestaat uit acts en optredens van theatermakers, kleinkunstenaars en regionaal muzikaal talent. ’s Avonds kunnen bezoekers zich uitleven bij de Silent Disco en een DJ die met de grootste hits aller tijden iedereen aan het dansen krijgt. Van donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag) tot en met zondag 11 september reist het grootste food festival van Nederland kriskras door het land.

Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

Tilburg nieuwkomer

Tilburg is dit jaar toegevoegd aan de route. Het Spoorpark vormt voor de eerste keer het decor van Festival TREK. In het centraal gelegen Tilburgse stadspark hoopt de organisatie vele Brabantse Bourgondiërs te mogen verwelkomen.  

Festival TREK blijft vernieuwen

Elk jaar worden er elementen aan het festivalterrein toegevoegd. Zo is er komend seizoen een robuuste cocktailbar met dakterras. Hier geniet je van een verkoelend drankje en het mooiste uitzicht over het Bourgondische Dorp. In de stadsparken zijn tevens een groots wijnterras, een Biergarten en een vuurtorenbar aanwezig. Ook staan er verschillende podia voor aanstormend muzikaal talent, met komend seizoen een extra podium vanwege de vele aanmeldingen. De ‘BurgeRmeester van TREK’ verwelkomt de bezoekers, de theaterkaravaan zorgt voor het nodige culturele vermaak en bezoekers die te biecht willen, kunnen terecht bij de priester van het plaatselijke kerkje. Ook aan de kleinste bezoekers van TREK is gedacht: zij vermaken zich bij het kindertheater, tijdens een kookworkshop of met het ruime aanbod van oud Hollandse spelletjes.

Gevarieerd aanbod foodtrucks

Alleen de beste en mooiste foodtrucks komen door de strenge selectie van Festival TREK. Hierbij wordt rekening gehouden met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een gevarieerd aanbod, met voldoende keuze voor vegetariërs en veganisten. Geniet van de lekkerste traditionele festivalburgers, goedgevulde bowls, ovenheerlijke pizza’s of perfect gegaard vlees; voor elk wat wils. 

Over Festival TREK Festival TREK staat garant voor een intieme sfeer, lekker eten en drinken én verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunstenaars en muzikaal talent. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,75 voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas, waarna het bij iedere volgende bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’ (schoongespoeld) exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.

Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl