Wine Challenge Amsterdam: nieuwe oogstjaren en bijzondere masterclasses

door | 19 apr 2022 | Nieuws

Wijnbeurs voor professionals op dinsdag 28 juni in RAI Amsterdam

Dinsdag 28 juni organiseert The Wine & Food Association m.m.v. Pitch PR een wijnvakbeurs met de nadruk op de nieuwe oogstjaren en recente ontwikkelingen in de wijnwereld. Het evenement biedt plaats aan wijnmerken en wijnimporteurs die actief zijn op de Nederlandse markt en een groot aantal wijnregio’s en producenten uit verschillende landen. Locatie is de Forum Lounge en Ruby Lounge van de RAI Amsterdam. Wine Challenge Amsterdam biedt een zeer rijk aanbod van wijnen, wijnmakers en programma onderdelen voor importeurs, wijnwinkels, slijters, wijnbars, sommeliers, pers en andere wijn professionals.

Voorlopig overzicht programma Pitch PR

Een deel van het programma staat onder toezicht van Pitch PR en bestrijkt uiteenlopende en zeer boeiende wijngebieden. Er worden tal van wijnen gepresenteerd en verschillende producenten zijn zelf aanwezig.

Jerez
Plusminus 20 producenten zijn aanwezig om hun wijnen te presenteren. Niet eerder waren tijdens een wijnevenement in ons land zoveel bodega’s uit de Spaanse Jerez-driehoek vertegenwoordigd.

Zuid-Afrika
Enkele producenten zijn zelf aanwezig c.q. vertegenwoordigd. Daarnaast wordt een ruime selectie Zuid-Afrikaanse wijnen van diverse importeurs gepresenteerd met medewerking van Wines of South Africa.

Voorlopig overzicht programma The Wine & Food Association

The Wine & Food Association presenteert tijdens Wine Challenge Amsterdam een vertrouwde assemblage van proeverijen, masterclasses, presentaties en competities.

Finale verkiezing Beste Fromager van het Jaar

Eind vorig jaar bereikten twee getalenteerde fromagers de finale: Deborah van Breugel (De Bokkedoorns) en Rianne Slotboom (De Librije). Op 28 juni komen zij tegen elkaar uit in een spannende finale.

Opvallendste wijnen van het 34e Proefschrift Wijnconcours

In mei proeft de professionele jury van Proefschrift de wijnen die ingezonden zijn voor de voorjaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours. De importeurs van de beste rosés, Champagnes en overige mousserende wijnen worden eind mei gehuldigd. Tijdens Wine Challenge Amsterdam worden de winnende wijnen plus een selectie finalisten en andere interessante inzendingen gepresenteerd en geproefd in drie sessies.

Presentatie Italië

Tien à vijftien Italiaanse topproducenten van uiteenlopende wijnstijlen uit diverse regio’s geven op 28 juni acte de présence. Zij presenteren zelf hun wijnen en nemen tevens deel aan masterclasses.

Aquavinum 2022: Mossel-, Oester- en Kreeftwijn van het Jaar

Na het succes van vorig jaar organiseert The Wine & Food Association opnieuw Aquavinum: de verkiezing van de mooiste mossel-, oester- en kreeftwijnen. Tijdens drie wijn-spijssessies worden de kanshebbers geproefd en na afloop worden de drie winnende wijnen bekendgemaakt.

Masters of Jerez: Nieuwe Haring / Sherry Test 2022

Het is ieder jaar afwachten of de Hollandse Nieuwe het lekkerst is met een glas Fino of Manzanilla. De echt magere nieuwe haring, met een relatief laag vetpercentage, combineerde vrijwel altijd het beste met een Fino. De allervetste haring gingen doorgaans het beste samen met een Manzanilla. 

Deelname

Wijnimporteurs die geïnteresseerd zijn in deelname aan Wine Challenge Amsterdam kunnen contact opnemen via k.vanlissum@thewinesite.nl.

Binnenkort volgt meer informatie over de mogelijkheden om te registreren.