Exclusief genieten in de Alentejo, Portugal

door | 22 apr 2022 | Geen categorie

De Alentejo is een relatief onbekend stuk van Portugal dat best geliefd is onder de Portugezen zelf, maar ook bij beroemdheden die hier redelijk ‘anoniem’ kunnen verblijven. Heb je behoefte aan rust en ruimte om je heen? Wil je genieten van luxe in een bijzondere setting, ver weg van het massatoerisme? Zoek je een ontspannen toevluchtsoord van topkwaliteit? Dan is de Portugese regio Alentejo iets voor jou!

Exclusieve wijnen en heerlijk tafelen De regio, tussen Lissabon en Algarve, staat bekend om schilderachtige dorpjes vol Moorse invloeden, prachtige stranden met grillige rotsformaties, een schitterende sterrenhemel, kurkeiken en olijfbomen, én heerlijke wijnen. De Alentejo is dan ook het oudste wijngebied van Portugal. Aan mooie wijnhotels is hier geen gebrek. De wijnen van de Alentejo worden trouwens jaarlijks overladen met prijzen. Witte wijnen, aromatisch, harmonieus en fris. Rode wijnen, intenser van smaak. Maar ook als je een restaurant van klasse kunt waarderen, ervaar je hier ongetwijfeld geluksmomenten aan tafel. En het mag gezegd: de Portugezen hebben smaak!

Bijzondere accommodaties Gelegen op de mooiste locaties vind je in de Alentejo pareltjes van hoge kwaliteit. Dat begint al met de ligging: bovenop een berg of uitkijkend over een eindeloze zee of meer.  ’s Ochtends wakker worden met een prachtig zicht en vanuit je kamer zo het zwembad in. En altijd is er die weidse omgeving en heerlijke rust.

Er is keuze uit stijlvol ingerichte wellness boutique resorts, prestigieuze design hotels en moderne ecohotels, maar ook historische pousada’s en vijfsterren farmscape hotels op grote landhuizen zijn een van de mogelijkheden. Bij die laatste behoren ook de prachtige Lusitano paarden waarmee je een rit kunt maken door de mooie natuur. Eigentijdse architecten zorgen voor een unieke mix van natuur en architectuur en kiezen voor luxe in eenvoud met respect voor het milieu. Het zou Alentejo niet zijn als kurk hierbij zou ontbreken, dé belichaming van de natuur.

Topservice en gastvrijheid Domeinen waar al 200 jaar dezelfde families met veel liefde voor zorgen, te midden van oude steeneiken, olijfgaarden en wijngaarden… daar is het echt ‘thuiskomen’. Het gastvrije, vriendelijke karakter van de Portugezen helpt je hier uiteraard bij. Het is niet voor niets dat Portugal wordt beschouwd als ’s werelds vriendelijkste land voor expats en gasten.

In de Alentejo mag je overigens een persoonlijke topservice verwachten op deze exclusieve locaties. Van yoga tot wellness, van sportmogelijkheden tot tafelgenot, je wordt hier op je wenken bediend. Ultiem en exclusief relaxen in alle rust? Dat doe je beslist in de Alentejo!

Over de Alentejo            Weidse vergezichten, groene heuvels, wijngaarden en kurk- en olijfbomen zover het oog reikt. Een 100 kilometer lange kustlijn en karakteristieke stadjes als Évora, Elvas en Monsaraz die niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken: dát is de Alentejo. De regio beslaat een derde van Portugal, kent hetzelfde aangename klimaat als de nabijgelegen Algarve en is de grootste wijnproducent van het land. Het veelzijdige en pure Alentejo staat bol van de outdoor-activiteiten in de ongerepte natuur, haar inwoners zijn gastvriendelijk en de gastronomie traditioneel en verfijnd tegelijk. Kortom: de Alentejo verbaast, verrast, ontroert en biedt voor elk wat wils.

www.visitalentejo.pt